Meclis yolunda 7 spor adamı

12 ismin genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için yaptığı başvurulardan 7'si listelerde yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday adaylığı için başvuruda bulan 12 spor adamından sadece 7'si listelerde yer bulabildi. 

Partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulan milletvekili aday listelerinde Saffet Sancaklı, Mehmet Baykan, Kamuran Özden, Vedat Bayram, Osman Aşkın Bak, Zekai Kaya ve Celal Doğan da bulunuyor. 

Eski milli futbolculardan Saffet Sancaklı (Kocaeli), eski İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram (Niğde) ve eski güreşçi Zekai Kaya (Erzurum) MHP'den, Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden (Samsun), eski Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan (İstanbul) ve eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak (Rize) AK Parti'den, eski Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan ise (Gaziantep) HDP'den aday gösterildi. 

Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, eski Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, eski Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin ve eski Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan listelere giremedi.