Meclis'in gündemi 'yeni yargı paketi'

Pazartesi günü Meclis’e sunulması beklenen 'yeni yargı paketi' haftanın gündemini oluşturacak. Adalet Komisyonu’nda ise internet haber sitelerini basın kanunun kapsamına alan tasarının alt komisyon raporu görüşülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Pazartesi günü Meclis’e sunulması beklenen “yeni yargı paketi” haftanın gündemini oluşturacak. Salı günü grup toplantılarının yapılacağı Meclis’te liderlerin konuşması ise siyasi gündemin başlıklarını atacak. Adalet Komisyonu’nda, internet haber sitelerini basın kanunun kapsamına alan tasarının alt komisyon raporu görüşülecek. 

Meclis’in bu haftaki gündemini, Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı ve bakanlar kurulunun imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenen yeni yargı paketi oluşturacak. 

Çocuk istismarına müebbet hapis geliyor

Son günlerde yaşanan çocuk cinayetlerinin ardından harekete geçen Hükümet, çocuk istismarı ve çocuk katillerine öngörülen cezaları müebbet cezaya çeviren düzenlemenin bu hafta başında Meclis’e sunulması bekleniyor. Yaklaşık 100 maddelik yeni yargı paketi içerisinde hasta tutukluların elektronik kelepçeyle korunması, hırsızlığa yönelik caydırıcı yeni cezaların da olması bekleniyor. 

İnternet haber siteleri basın kanunu kapsamına alınıyor

Çarşamba günü Meclis Adalet Komisyonu’nda, internet haber sitelerinin basın kanunu kapsamına alınmasına öngören, “Basın Kanunu’nda” değişiklik öngören tasarının bir alt komisyon raporu ele alınacak. Tasarı ile internet haber siteleri de basın kanunu kapsamına alınken, internet siteleri basın kartı verebilecek. Gazetelerde olduğu gibi reklam alabilecekler. 

13 Mayıs Salı günü ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Araştırma Alt Yapılarının Desteklenmesine Dair Kanun Tasarısı ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Raporu ele alınacak. 

14 Mayıs Sanayi Komisyonu’nda, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Aynı gün toplanacak olan Dışişleri Komisyonu’nda ise Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Cibuti Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Yükseköğretim Bakanlığı Arasında Teknik İşbirliği Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı bulunuyor. 

Bu hafta Genel Kurul’da Salı günü Ticaret ve Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak. Genel Kurul bu hafta son bir değişiklik yapılmazsa; uluslararası sözleşmeleri görüşecek. 

Salı günü siyasi partiler Meclis’te grup toplantılarını yapacaklar. Liderlerin gündeme ilişkin vereceği mesajlar siyasi gündemin de başlıklarını oluşturacak. 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in, tutuklu milletvekilleri ile ilgili hazırladığı yasa önerisi teklifi ile ilgili kapılarını kapayan AK Parti ve MHP’den de bu yönde görüşlerin gelmesi devam edecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir