Meclis'in gündemi liderler turu

Meclis'in bu haftaki gündemini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme belirleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis'in bu haftaki gündemini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme belirleyecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Çarşamba günü, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ise yılbaşından sonra görüşecek olan Davutoğlu, anayasa, içtüzük ve reform paketlerine destek isteyecek, Rusya, Suriye ve terör konusunda ise "ortak akıl, ortak çözüm" önerisinde bulunacak.

TBMM Genel Kurulu, Salı günü, çalışmalarına denetim konuları ile başlayacak. Bazı bakanlar tarafından sözlü soruların yanıtlanmasının ardından, Askerlik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören torba tasarının görüşmelerine başlanacak. 2015 yılının son grup toplantıları da yine Salı günü yapılacak.

Yılın son günleri hareketli geçecek. Başbakan Davutoğlu'nun, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile, 30 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 13.00'te yapacağı görüşme Türkiye'nin de gündemini belirleyecek. Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinde yeni anayasa ve içtüzük değişikliği konuları ana gündemi oluşturacak. Yeni anayasa konusunda CHP'nin yaklaşımını öğrenecek Başbakan, hükümetin Meclis gündemine taşıyacağı reform paketlerine destek verilmesinin isteyecek. 

Rusya ve Suriye konusunda da CHP Liderine bilgi vermesi beklenen Davutoğlu'nun son durum hakkında da değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Başbakan Davutoğlu, terörün çözümü noktasında da "ortak dil, ortak akıl ve ortak çözüm" önerisini götürecek.

HDP Eş Genel Başkanları ile bir araya gelmeyecek Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de 4 Ocak 2016 tarihinde, saat 14.00'te görüşecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir