Meclis'te Blues rüzgarı esti

Efes Pilsen Blues Festivali için Ankara'ya gelen sanatçılar, TBMM'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Efes Pilsen Blues Festivali için Ankara'ya gelen sanatçılar, TBMM'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler. CHP Grubunu ve Parlemento Muhabirleri Derneği'ne gelen sanatçıların ziyaretinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Sanatçıları CHP Grubunda, Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan karşıladı. Efes Pilsen Türkiye Kurumsal İşler Direktörü Can Karakaş, ziyarette yaptığı konuşmada, festivali düzenlemekteki amaçlarının dünya kültürlerini Türkiye'ye taşımak olduğunu ifade ederken, uzun soluklu projelerde yer almayı hedeflediklerini de kaydetti.

Tarhan ise, Blues Brothers'in şarkılarıyla büyüdüğünü açıklarken, "Benim ve çevremdeki insanlar için çok özel bir müzik. Bu sıcaklığı Mecliste hissetmek çok güzel" dedi. Tarhan'ın sanatçıların, Türkiye'de kültürel etkileşimler de yaşadığını düşündüğünü söyledi. Konuşmaların ardından konuk sanatçılar, Rick Estrin'in armonikası eşliğinde, Sweet Home Chicago adlı şarkıyı seslendirdiler.

Daha sonra PMD'ye geçerek, Dernek Başkanı Göksel Bozkurt'u ziyaret eden sanatçılar, festival hakkında bilgi de verdiler. Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray da derneğe gelerek, sanatçılarla tanıştı. Kid Andersen, burada bağlamasıyla kısa bir gösteri yaptı. Bir süre bağlamanın akordunu yapmaya çalışan Andersen, yeni müziğe blues-bağlama adını verdiğini söyledi.

Rick Estrin, Andersen'e armonikasıyla eşlik ederken, John Mooney de vokal yaptı. Akkiray'dan bağlama çalmasının istenmesi üzerine, "Bağlama erbabının elinde olmalı. Ben işin vokal kısmındayım" diye yanıt verdi.

Sanatçıların uluslararası festivallerde ayrı bir heyecan duyduklarını vurgulayan Akkiray, "Şimdi bu arkadaşların gözlerindeki ışıltıyı görüşüyorum. Sanatçının enerjisi farklı olur" dedi. Akkiray, Andersen'ın bağlama ile çaldığı türkülere eşlik etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir