Meclis'te bütçe maratonu sona eriyor

Meclis Genel Kurulu'nda 10 Aralık'ta başlayan bütçe maratonu 20 Aralık Cuma günü sona eriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Meclis Genel Kurulu'nda 10 Aralık Salı günü başlayan bütçe maratonu 20 Aralık Cuma günü sona eriyor. Bütçenin ilk günü liderlerin söz düellosuna dönüşürken son gün ise kürsüye kurmaylar çıkacak. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde liderler kürsüye çıkmayacak. 

Meclis Genel Kurulu'nda, 16 Aralık Pazartesi günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek. 

Salı günü ise Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'nın bütçesi üzerindeki görüşmeler gerçekleştirilecek ve 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 7'nci maddesine kadar (7'nci madde dâhil) oylanması yapılacak. 

18 Aralık Çarşamba günü de 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 15'inci maddesine kadar (15'inci madde dâhil) oylanması gerçekleştirilecek. 
Perşembe günü de 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylanmamış maddelerinin oylanması yapılacak. 

Bütçenin son gününde liderler yok, kurmaylar konuşacak

20 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler gerçekleştirilecek. Bütçenin son gününde liderler değil, kurmayları konuşacak. Kürsüye ilk olarak BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Hakkari Milletvekili Adil Zozani çıkacak. Ardından Ak Parti, CHP ve MHP gelecek. Ak Parti'den Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin, CHP'den Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin MHP'den de Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın konuşması bekleniyor. Şahsı adına da CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce konuşacak. 
Konuşmaların ardından 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı açık oya sunulacak. 

Doping Komisyonu çalışmalarına devam ediyor

Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu çalışmalarına devam edecek. Komisyonun pazartesi günkü gündeminde; sporda dopingle mücadele alanında federasyonların pozisyonu, eğitim faaliyetleri ve bu alandaki istatistiksel veriler üzerine; Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar'ın, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt'un sunumları yer alıyor. 

Komisyon Salı günü de, Türkiye'nin Dünya Anti - Doping Birliği (WADA) ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ile ilişkisi,dopingle mücadeledeki konumu,bu alandaki temel sorunlar ile istatistiksel veriler,uluslararası dopingle mücadele alanındaki temel mevzuat ve bu mevzuatın Türk hukuk sistemi üzerine etkisi hususunda; TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu Mevzuat Kurulu Üyesi Av.Mehmet Yoğurtcuoğlu ve Ankara Barosundan Av.Gaye Günal sunum yapacak. 
Ayrıca İstanbul Barosu Spor Hukuku Enstitüsünden Av.Alpay Köse, Av.Engin Tuzcuoğlu ve Av.Uğur Mutlu konuşacak. 

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı sunum yapacak

Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu Salı günü Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i ağırlayacak. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu ve Doping Kurulu Başkanı Prof.Dr.Ömer Taşer ile Eşgüdüm Yönetmeni Serhat Onuk komisyona sunum yapacak. 

Çevre komisyonu

Çevre Komisyonu 17 Aralık Salı günü Doha Konferansında Kyoto Protokolünde Yapılan Değişikliklerin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nı görüşecek. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir