Meclis'te eşkıyalık atışması

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik itekleme olayını tartışan milletvekilleri Genel Kurul'da yine atıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik itekleme olayını tartışan milletvekilleri birbirlerine, "Otur lan yerine", "Kes sesini", "Eşkıya mısın?" "Eşkıya sizde olur bizde olmaz" diye seslendi.

CHP İdare Amiri Adnan Keskin, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Genç'e yönelik itekleme olayında CHP'li İdare Amirlerinin görevlerini yapmamasıyla ilgili sözlerine yanıt vermek için kürsüye çıktı. Keskin, "Parlamentoda yapılan hukuksuzluk ve saldırıyı savunmak zorunda kalan başkanvekili fazilet kırıntıları, haksızlığı, hukuksuzluğu örtmeye çalışıyor" dedi.

Keskin'in konuşması sırasında AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi yerinden müdahalelerde bulundu. Keskin, "Seninle ilgili daha önce konuştum, konuşmayacağım. Hakaret etmiyorum" diye yanıt verdi. Sataşmaların sürmesi ve Keskin'in de yanıt vermesi üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu müdahale etti, Keskin, "Başkan bana değil onlara müdahale edin" diye seslendi.

Bu arada Keskin'in konuşma süresi bitti ve mikrofonu kapandı. Sözünü bağlamak üzere ek süre alan Keskin, "İdare amirleri buyruklarla hareket edemez. Buyruklarla hareket etmek, biat kölelik kültürüdür" dedi.

Keskin mikrofon kapandıktan sonra da konuşmayı sürdürdü. AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Otur lan" yerine diye bağırdı. Keskin de "Sen otur yerine, kes sesini" diye karşılık verdi. Aksak ile Keskin arasındaki atışma sürerken AKP ve CHP'li diğer milletvekilleri de kendi aralarında atışmaya başladı. AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da CHP'li Keskin'e alkışla tepki gösterdi.

Keskin'e tepki gösteren AKP'li Aksak, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'ya da "Oturumu yönetemiyorsunuz" diye seslendi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Aksak'a "Eşkıya mısın?" diye bağırdı. Aksak, "Eşkıya sizde olur bizde olmaz" yanıtını verdi. Aksak ve Tanal birbirlerine "Dışarı gel" diye tepki gösterdi. Milletvekillerini sakin olmaya davet eden Meclis Başkanvekili Mumcu tartışmanın sürmesi üzerine oturuma ara verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir