Meclis'te Gelir Vergisi Kanunu ve 2016 bütçesi görüşülecek

TBMM bu hafta Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili yasa tasarısını görüşmesinin yanı sıra, 2016 bütçesini ele almayı sürdürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta, görüşmelerine geçen hafta başlanarak 11 maddesi kabul edilen ve doğum yapanlara yeni haklar getiren Torba Yasa Tasarısı'nın yasalaştırılması planlanıyor.

Hükümet Programı ve 2016 yılı Eylem Planı'nda yer alan bazı vaatlerin bulunduğu Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan 36 maddelik yasa tasarısı yarından itibaren görüşülmeye devam edilecek.
 
Tasarı, kadın memur ve işçilere, doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay boyunca mali ve sosyal haklarda kesinti yapılmaksızın günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı tanıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise bugün bütçenin geneli üzerinde görüşmeler yapılırken; yarın TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ile Kamu Denetçiliği Kurumu bütçeleri ele alınacak. Başbakanlık, MİT, MGK, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile RTÜK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, AFAD, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu hesapları 27 Ocak Çarşamba günü görüşülecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu bütçeleri 28 Ocak Perşembe, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bütçeleri 29 Ocak Cuma günü ele alınacak.
 
Bu arada Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Ar-ge faaliyetlerinin desteklenmesiyle ilgili yasa tasarısını görüşmeye yarın devam edecek.

Adalet Komisyonu ise kişisel verilerin korunması ile ilgiliyasa tasarısını 27 Ocak Çarşamba günü görüşecek.