Meclis'te kapalı oturum

Terör gündemiyle toplanan Meclis Genel Kurulu’nda milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, küfürler havada uçuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda, terör konusundaki genel görüşme için kapalı oturuma geçildi.

Terör gündemiyle toplanan Meclis Genel Kurulu’nda sinirler gerildi, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, küfürler havada uçuştu. Genel Kurul Salonunda "köstebek", "Sus lan", "terbiyesiz", "şerefsizler" sesleri yükseldi.

Meclis Genel Kurulu terörle ilgili Genel Görüşme öncesi ön görüşme için saat 14.00’te toplandı. AKP, CHP, MHP ve BDP’nin verdiği genel görüşme önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi kabul edildi. Ancak CHP ve MHP kapalı oturum yapılmasına karşı çıktı. Bu arada CHP sıralarından "Köstebek nerede" sesleri yükseldi.

Başbakan nerede?

Genel görüşmenin ön görüşmesinin kapalı yapılmasına karşı çıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmelerin açık yapılmasını istedi. Oturumun açık yapılmasını talep eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, "Başbakan burada yok. Türkiye kan ağlıyor Sayın Başbakan nerede? Sayın Başbakan bilgi vermeli, Meclis’i ciddiye almalı. Eğer burada konuşulanlar özel temsilci aracılığıyla Oslo’dan Kandil’e ulaştırılacaksa bunu milletimiz de duysun, neden 10 yıl bekleyelim. Herkes şunu bilsin ki Beşir Atalay’ı o kürsüden konuşturmayacaktır" dedi.

İnce’nin bu sözleri tansiyonu yükseltti. AKP milletvekilleri sıralara vurarak tepki gösterdi. CHP sıralarından ise alkışla karşılık geldi.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise kapalı oturum istedi. Canikli konuşurken CHP sıralarından "Başbakan nerede" sesleri yükseldi. İnce’nin "Milletten gizleyecek bir şeyimiz yok, Başbakan nerede" şeklinde sözleri salonda tansiyonu yükseltti. AKP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. Tartışmalar üzerine oturuma 10 dakika ara verildi.

Sakık, İnce'nin üzerine yürüdü

Arada da tartışmalar devam etti. BDP’li Sırrı Sakık, "Otur yerine burayı şov yerine dönüştürmeyin" diyerek ayağa kalkıp CHP ve MHP’li vekillere tepki gösterdi. CHP’li Ahmet Toptaş da ayağa kalkarak, BDP sıralarına doğru hareket etti. Ancak yanındaki milletvekili arkadaşları tarafından engellendi.

BDP'li Sakık, tartıştığı CHP’li milletvekillerini dışarı çağırdı, CHP'li İnce’nin üzerine yürüdü. Ancak tartışmanın kavgaya dönüşmesini Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk engelledi. Daha sonra salonda "Sus lan", Terbiyesiz", "Şerefsizler" sesleri duyuldu.

Terörle ilgili genel görüşme 26 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'de yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir