Meclis’te Kamer Genç protestosu

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e, AK Partili Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya hakaret ettiği gerekçesiyle iki birleşim dışarı çıkarma cezası verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e, AK Partili Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya hakaret ettiği gerekçesiyle iki birleşim dışarı çıkarma cezası verildi. Kamer Genç’in kürsüden savunmasını yaptığı sırasında çok sayıda AK partili Milletvekili Genel Kurul Salonu’ndan ayrıldı. Salonda kalanların bir çoğu da Genç’in konuşması sırasında arkasını döndü.

Yasalaşan MİT Teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri sırasında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Partili vekiller tarafından protesto edildi. Genç, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın kendisini duymadan maddeyi oylamaya sunması üzerine tepki gösterdi.

Tutanaklara göre Genç, Bahçekapılı'ya "Sen sağır mısın? Niye cevap vermiyorsun  Perişan edeceğim seni. Şeref ve namusla hareket et. Yazıklar olsun sana. AKP militanı gibi Meclis'i yönetiyorsun" ifadelerini kullandı.

Bahçekapılı daha sonra Genç ile ilgili teklifi oylamaya sundu. Ayşe Nur Bahçekapılı, teklifinin kabul edilmesinin ardından Genç'e, özür dilemesi halinde cezayı geri alabileceğini söyledi.

Kürsüye gelen Genç, özür dilemeyi reddetti ve "Ben ne sizden ne gruptan özür dilerim. Sizin verdiğiniz ceza benim için onurdur. Kimsin bana ceza veriyorsun " dedi.

Bunun üzerine CHP Milletvekili Kamer Genç'e iki birleşim dışarı çıkarma cezası uygulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir