Medicana Bahçelievler Hastanesi'ne 'JCI Akreditasyon' belgesi

Dr. Bozkurt, sağlıkta kaliteye ve hasta güvenliğine verdikleri önemden dolayı belgeyi almaya hak kazandıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Medicana Bahçelievler Hastanesi'ne, sağlıkta kaliteye ve hasta güvenliğine verdikleri önemden dolayı 'Joint Commision International (JCI) Akreditasyon Belgesi' verildi.

Medicana Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Medicana Bahçelievler Hastanesi'nin JCI yetkililerince mayıs ayında 5 gün boyunca denetlendiğini, sağlıkta kaliteye ve hasta güvenliğine verdikleri önemden dolayı hastanelerine "JCI Akreditasyon Belgesi" verildiğini bildirdi. Uluslararası bir denetim kuruluşundan akreditasyon belgesi almanın dünya standartlarında sağlık hizmeti verdiklerinin bir göstergesi olduğuna değinen Bozkurt, yeni açılan ve açılacak hastanelerin de çok kısa bir süre içinde akredite olmayı hedeflediğini belirtti. Bozkurt, JCI'nin özellikle sağlık kuruluşlarında hasta güvenliği, tesis güvenliği, enfeksiyonların önlenmesi, yanlış uygulamaların önlenmesi, hasta ve yakınlarının korunması ve bilgilendirilmesi, kişisel hak ve gizliliklerinin korunması, olumsuz olayların kayıt altına alınması ve sürekli izlenerek düzeltilmesi gibi konularda standartlar geliştirdiğini ve sağlık kuruluşlarının bu standartlara uyumunu denetleyerek, başarılı olanları akredite ettiğini kaydetti.

1997 yılından bu yana ABD dışında 31 ülkeden 152 sağlık kuruluşuna akredite belgesi veren JCI'nın Türkiye'de akredite ettiği hastane sayısının Medicana Bahçelievler Hastanesi ile 17'ye çıktığını belirten Bozkurt, Medicana Çamlıca Hastanesi'nin de Ekim 2007'de aynı kurum tarafından denetlenerek akreditasyon belgesi almaya hak kazandığını hatırlattı.