Medvedev, 12 anlaşmaya imza atacak

Ziyaret sırasında enerji anlaşmalarının yanı sıra denizcilik, hava ulaştırma ve vize muafiyeti konusunda 12 anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, resmi ziyaret amacıyla dün akşam Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la da görüşecek olan Rusya Devlet Başkanı'nın 12 anlaşmaya imza atması bekleniyor.

Eşi Svetlana Medvedeva ile Ankara'ya gelen Rusya Devlet Başkanı'nı Esenboğa Havaalanı‘nda Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara Valisi Kemal Önal, Rusya Federasyonu'nun Türkiye Büyükelçisi Vladimir İvanovski ve diğer yetkililer karşıladı. Konuk devlet başkanının resmi ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Medvedev'in ziyareti sırasında enerji anlaşmalarının yanı sıra denizcilik, hava ulaştırma ve vize muafiyeti konusunda 12 anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

Yıldız: Nükleer santralde sorun yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'den önce Ankara'ya gelen Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin'i Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı. Basın mensuplarının Rusya ile Türkiye arasında nükleer santral yapımına dönük anlaşmanın imzalanıp imzalanmayacağına ilişkin sorusu üzerine Yıldız, "Somut, sonuç odaklı çalışmalarımız sürüyor, inşallah bir anlaşma imzalanacak, sıkıntı yok" dedi.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı İgor Seçin de, "Çalışmalarımız olumlu bir şekilde sonuçlanacaktır. Ciddi anlaşmalar paketi imzalanacaktır diye umuyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir