Mega kent mitinge teslim

İstanbul'da 5 ayrı partinin bugün yapacağı mitingler dolayısıyla bazı caddeler ve sokaklar trafiğe kapatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bugün İstanbul'da AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin düzenleyecekleri mitingler dolayısıyla bazı cadde, sokak ve noktalar trafiğe kapatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak açık hava toplantısı dolayısıyla aynı gün saat 08.00'den itibaren Onuncuyıl Caddesi (Sahil kuzey güney girişleri ve Belgrat Kapı arası), Zeytinburnu varyanttan Zeytinburnu'na giriş, Taşhanlar Varyanttan Zeytinburnu Abay Caddesi'ne girişler, Zeytinburnu Önleyici Hizmetler Ekipler Amirliği önünden geçen Abay Caddesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi önü, Balıklı Rum Hastanesi önü, Kazlı Çeşme Pazar önünün (Muammer Aksoy Caddesi) trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Mevlanakapı Kavşağı sahil istikameti, Yenikapı istikameti Galeria ilerisi Zeytinburnu Köprüsü, Samatya Işıklar Ataköy istikameti ve Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mevkii ve çevresindeki yolların ihtiyaç duyulması durumunda trafiğe kapatılacak.

Açıklamada, sürücülerin, Emine Erkul Caddesi ve Emine Erkul Caddesi'nden E-5'e katılım, Yenikapı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan Atatürk Bulvarı, Vatan Caddesi'ne ve Millet Caddesi'ne katılım ile Topkapı'dan E-5 güney-kuzey katılımını alternatif olarak kullanabilecekleri duyuruldu.

Çağlayan'daki mitingler

Çağlayan Meydanı'nda bugün yapılacak olan açık hava toplantısı dolayısıyla da aynı gün saat 09.00'dan mitinglerin bitimine bazı cadde ve sokakların ihtiyaç duyulduğunda kontrollü olarak trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Buna göre, Darulaceze Caddesi, Piyalepaşa Caddesi, Çağlayan Vatan Caddesi, Kağıthane Caddesi, Dr.Cemil Bengü Caddesi, İzzet Paşa Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi, 28 Nisan Caddesi, Halide Edip Adıvar Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ile Feriköy Kasap Sokak, Akar Sokak, Eğitim Sokak,  Ayazma Sokak, Gürun Sokak, Fırın Arkası Sokak, Fırın Aralığı Sokak, Çınar Sokak, Çağlayan Top Sahası Yanı Sokak, Egemen Sokak, Yurt Sokak, Kanarya Sokak, Zafer Sokak, Yavuz Sokak, Avcılar Sokak, Yeniyol Sokak ve İdil Sokak gerektiğinde araç trafiğine kapalı olacak.

Ayrıca, Kasımpaşa'dan Piyalepaşa Bulvarı'na katılım, Çağlayan Piyalepaşa Bulvarı'na Katılım, Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı'ndan Çağlayan istikametine katılım, D-100 Karayolu'ndan Çağlayan katılımı, D-100 Karayolu'ndan Kasımpaşa katılımı, Vatan Caddesi Çağlayan çıkışı, Mecidiyeköy'den Çağlayan'a gidiş Kuştepe Işıklar, Şişli istikametinden Çağlayan'a gidiş Hürriyet Tepe Işıklar, Kağıthane Caddesi'nden Çağlayan'a çıkış, Okmeydanı Kavşağı'ndan Darülaceze Caddesi'ne çıkış, TEM'den Darülaceze Caddesi'ne geliş, Piyalepaşa Darülaceze gelişi, Perpa Darülaceze gelişi, Gürsel Mahallesi gelişi, Halide Edip Caddesi Şişli gelişi ve Şişli'den Çağlayan'a geliş noktaları da trafiğe kapatılacak.

Açıklamada, Kasımpaşa'dan-Çağlayan yönüne gidecek sürücülerin, Okmeydanı ve Kağıthane istikametini, Okmeydanı'ndan Piyalepaşa yönüne gidecek sürücülerin ise Haliç Hasköy istikametini, D-100 Karayolu'ndan Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarı'na gideceklerin  Okmeydanı ve Mecidiyeköy-Balmumcu istikametini, Kağıthane'den-Çağlayan yönüne gideceklerin Okmeydanı-Sütlüce-Çeliktepe-Gültepe istikametini, Vatan Caddesi'nden-Çağlayan istikametine gideceklerin Kağıthane-Gülbağ-Mecidiyeköy istikametini, Mecidiyeköy'den Çağlayan yönüne gideceklerin E-5 veya Şişli yönünü, Şişli'den Çağlayan yönüne gidecek sürücülerin, E-5'ten Mecidiyeköy-Kuştepe-Dereyolu istikametini, Okmeydanı'ndan Mecidiyeköy'e gideceklerin E-5 istikametini ve TEM ve Okmeydanı'ndan Şişli istikametine gideceklerin ise Haliç veya Mecidiyeköy istikametini kullanabilecekleri duyuruldu.

Partilerin miting yerleri ve saatleri

- AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen mitinge katılacak Saat: 11.00/16.00

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisince düzenlenen İstanbul Çağlayan Meydanındaki mitingde konuşacak. (Saat: 11.30/15.30)

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisince İstanbul Çağlayan'da düzenlenecek mitingde konuşacak. (Saat: 10.00/16.00)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisince İstanbul Çağlayan'da düzenlenecek açık hava toplantısına katılacak. (Saat: 14.00)

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisince İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenecek açık hava toplantısında konuşacak. (Saat: 12.30)