Mega projede Altınova-Gemlik güzergahı tamamlandı

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yer alan yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahında çalışmalar sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içindeki yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahının tamamlandığını ve açılışa hazır olduğunu söyledi.

Cebiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşımı oldukça kısaltacak 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun bir bölümünün Yalova sınırlarından geçtiğini anımsattı.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nden sonraki bölüm olan ve Altınova'dan başlayıp Gemlik'e kadar uzanan 40 kilometrelik karayolunun Yalova ile Bursa arasındaki ulaşımı da rahatlatacağını vurgulayan Cebiroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yer alan yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahı tamamlandı. Altınova-Gemlik güzergahı açılışa hazır hale geldi. Uygun bulunursa bu karayolu bir ay içinde açılabilir. Söz konusu güzergahta levhalar, trafik işaretleri ve ışıklandırmaların hepsi bitti. Hükümetimiz ne zaman açılacak derse o zaman hizmet vermeye başlayabilir. Teknik yönden bir sorun yok. İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü açıldıktan sonra da burası hizmete alınabilir ama bu güzergah hazır, açılacak durumda."

Cebiroğlu, nisan ayında köprünün Gebze-Gemlik kesiminin yapım çalışmalarının sona ererek hizmete girmesinin öngörüldüğünü ifade ederek, "2016'nın sonunda da Bursa-İstanbul arası güzergah tam anlamıyla hizmet vermeye başlamış olacak. Bu projenin tamamen açılmasıyla Yalova'nın geleceği değişecek. Şimdiden kente olan ilgiden bunu anlayabiliyoruz. Proje iyi gidiyor" dedi. 

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yap-işlet-devret projesinin yapım süreci 7 yıl olarak belirlendi. Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltarak 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresini 3-3,5 saate indirmesi bekleniyor. Bu sayede de yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Körfez, karayoluyla 1 saat 20 dakikada, feribotla 45-60 dakikada geçilirken, köprüyle bu sürenin 6 dakikaya düşmesi hedefleniyor.