Memura yüzde 1.06 ek zam

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri yüzde 1,06 enflasyon farkı alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine, Ocak-Haziran dönemi için yüzde 1,06 oranında enflasyon farkı verilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Haziran ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,56 gerilediğini açıklamasının ardından ilk 6 aylık dönemdeki tüketici fiyat enflasyonu da yüzde 3,59 şeklinde gerçekleşti.

Bu çerçevede, yılın ilk yarısında yüzde 2,5 zam yapılan memur, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarındaki artış, enflasyonun altında kaldı.

2010 Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun ''6'şar aylık dönemlerdeki tüketici fiyat artışının, yüzde 2,5'luk zam oranını aşması halinde, aradaki farkın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da maaşlara ek zam olarak yansıtılacağı'' hükmü çerçevesinde maaşlara yüzde 1,06 ek zam yapılacak.

İkinci yarı zammı da bu ay

Bu arada Bütçe Kanunu uyarınca maaşlara 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yılın ikinci yarısı için de yüzde 2,5 oranında zam gelecek.

Enflasyon farkı ve Temmuz-Aralık döneminin yüzde 2,5'luk zammı Haziran ayı maaşlarına birlikte yansıtılacak ve ikinci 6 aylık dönemdeki zam oranı yüzde 3,59'a yükselecek.

Bakanlar Kurulu, enflasyon farkı nedeniyle Bütçe Kanununda yer alan memur maaş katsayılarını yeniden belirleyecek.

Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Temmuz'da zamlı maaş alacak. Kamu personeline 14 günlük de zam farkı ödenecek.

Yüzde 2,5'luk zamdan memur emeklileri de yararlanacak. Memur emeklilerinin zam farkları da Sosyal Güvenlik Başkanlığının belirleyeceği tarihte ödenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir