Mensa'nın ilk çeyrek karı 2.31 milyon lira

Üretimini yüzde 100 artıran şirket, 7.6 milyon TL'lik satış yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ, 2011 yılının ilk çeyreğinde 2 milyon 315 bin 229 TL net kar elde etti.

Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, yaptığı yazılı açıklamada, son bir yılda uyguladıkları finansal planlama ile bu yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 315 bin 229 TL net kar elde ettiklerini bildirdi.

Yılın ilk üç ayında 1 milyon 200 bin metre kumaş üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Ulutaş, geçtiğimiz yıla oranla bu yılki üretimlerinin yüzde yüz artığını, toplam satışlarının ise 7 milyon 600 bin TL olduğunu belirtti.

Ulutaş, hazırladıkları plan çerçevesinde, yıllık 10 milyon TL civarında faiz tasarrufu sağladıklarını, ilerleyen dönemlerde faaliyetlerinin etkisinin daha fazla görüleceği bilançolar açıklayacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sağlamlaşan mali yapımız ve 40 yıla yaklaşan deneyimimiz ile hedeflerimize doğru hızla ilerliyoruz. Bünyemizde 350 kişiyi çalıştırıyoruz. Fason iş yaptırdığımız firmalarla birlikte dolaylı olarak 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bugün itibariyle aktif değerimiz, 200 milyon doların üzerine çıkarak yükümlülüklerimizin 4 katına ulaştı."

Üretim ve istihdamda yakalanan artışın sevindirici olduğunu ve yıl sonuna kadar fason iş verdikleri tesislerle beraber toplam 750 kişiye istihdam imkanı sağlamayı hedeflediklerini belirten Ulutaş, yurt dışında pazarlama yatırımları yapmak üzere araştırmalara başladıklarını, ihracat odaklı satış büyümesi gerçekleştirerek, yıllık 21 milyon metre olan kumaş üretimini artırmayı planladıklarını kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir