Akşener'den ilk açıklama

MHP'den ihraç edilen eski Milletvekili Akşener kararın kendi nazarında yok hükmünde olduğunu kaydetti. Ayrıca Akşener'in konuyu yargıya götüreceği öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, partisinden ihraç edildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, "Parti tüzüğünün 11'inci, 79'uncu ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatının Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edildiğini" bildirdi.

Öztürk, müzakereler sonucunda bugün yapılan gizli oylamayla MHP İstanbul Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in, parti tüzüğünün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden çıkarılmasına oy birliği ile karar verildiğini belirtti.

Halil Öztürk, ayrıca "Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturmasının da eksik evrak ikmalinden sonra sonuçlandırılacağını" kaydetti.

Öncesinde Akşener'e MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'Asıl başparalelci sensin' dediği gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Akşener'den ilk açıklama

Akşener, ihraç kararının kendi nazarında yok hükmünde olduğunu vurgulayarak, "Meşruluğu tartışmalı bir yönetimin aldığı kararın, Türk milletinin vicdanında bir karşılığı yoktur." açıklamasında bulundu.

Akşener, yaptığı yazılı açıklamada, "Partimizin teşkilatlarını kapatanları, ülkücü hareketin değerli mensuplarını partimize sızmakla suçlayan imzasız ihbar mektupları ile gözaltına alınması karşısında el ovuşturanları, ülkücüler unutmayacaklar. Dolayısıyla şahsımın ihraç edilmesi eylemi nazarımda yok hükmündedir. Meşruluğu tartışmalı bir yönetimin aldığı kararın, Türk milletinin vicdanında bir karşılığı yoktur." dedi.

Meral Akşener'in söz konusu kararı yargıya götüreceği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir