Meral: Hükümet gündemi değiştirmeye çalışıyor

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Hükümet'in Özbek'i gözaltına almasını eleştirerek, işsizlik ve yoksullukttaki artış ortamında gündem değiştirmeye çalışıldığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, ''İşsizliğin, yoksulluğun artığı bir ortamda Hükümet'in yapabileceği tek bir şey vardı; gündemi değiştirmek'' dedi.

Meral, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında arama yapılan Türk Metal Sendikası binası önüne geldi.

Bayram Meral, burada yaptığı açıklamada, sendika üyelerinin mücadelesini sonuna kadar desteklediğini belirtti.

Soruşturma kapsamında bu sabah göz altına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in düşündüğünü açık açık ortaya koyan, Allah'tan başka kimseden korkmayan bir sendikacı olduğuna işaret eden Meral, ''Yıllardır meydanlarda birlikte olduk. Bizim memurla alacağımız vereceğimiz yok. Bizim ülkeyi soyanlardan alacağımız var'' diye konuştu.

Meral, ''Türkiye'deki olumsuzlukları açık şekilde dile getiren Özbek'in bu yaşananlarla hiçbir şey kaybetmediğini aksine daha da güçlendiğini'' söyledi.

 ART'deki aramalara da değinen Meral, ''Nerede basın özgürlüğü? Dışarıdaki çalışan içeri giremiyor, içerideki dışarı çıkamıyor. 12 Eylül'de bile böyle bir şey yaşanmadı'' dedi.

Son bir haftada 30 bin işçinin işsizlik fonuna başvurduğunu belirten Meral, şunları kaydetti:

''İşsizliğin, yoksulluğun arttığı bir ortamda Hükümet'in yapabileceği tek bir şey vardı; gündemi değiştirmek. Özbek, 2 gün önce buradaydı, beraber yemek yedik. Çağırdığınız da emniyete gelmedi mi? İki günde ne değişti de böyle apar topar göz altılar yaşıyoruz?''

Meral'in konuşması sırasında sendika üyeleri sık sık Hükümet aleyhine sloganlar attı.

Çeşitli illerden gelen sendika üyelerinin bina önündeki bekleyişi sürüyor.