Merdiven altı şeker ve tatlılara dikkat!

Merdiven altı üretilen, arabaların arkasında hijyen olmayan ortamda etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, tatlısı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durun.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sağlıksız şartlarda üretilen şeker ve tatlılara dikkat çeken yetkililer, özellikle etiketsiz, açıkta satılan ürünlerin tüketilmemesini öneriyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'de vatandaşları uyararak, korsan satıcılara dikkat edilmesini istedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda rastgele tezgâh açan korsan satıcılara mutlaka dikkat edilmesi konusunda vatandaşı uyardı. Palandöken, "Vatandaşlarımız sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır" dedi.

"Tanıdık esnaftan alışveriş yapın"

Palandöken, "Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok şeker ve tatlı piyasasında talebin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen tatlılar hastalığa davetiye çıkarıyor, milleti zehirliyor. İçeriği belli olmayan ve fiyatı 3-5 lira gibi normalin çok altında satılan ürünler alınmamalıdır. Satılan ürünlerin hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek, Sağlık Bakanlığı ekipleri, İl ve İlçe Zabıta Müdürlükleri tarafından denetimler artırılmalıdır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkârın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir" diye konuştu.

"Çin malı bıçaktan uzak durun"

Çin’den gelen ucuz mallar arasında kalitesiz kurban bıçaklarının da olduğunu, kurban keserken kullanılmaması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, "Kurban Bayramı nedeniyle piyasada kalitesiz kurban bıçak, satır ve baltalar satılmaktadır. İstenmeyen olaylara meydan vermemek için bu tür bıçak, balta ve satır gibi ürünlerden uzak duralım. Çünkü, işi bilmeyen acemi kasaplar kurban yerine kendilerini kesmektedirler. Yapılan iş ustalık ister, mutlaka görevli kasaplarımıza kurbanlıklarınızı kestirin" diye uyardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir