Merdivenler yeniden "gökkuşağı"

Beyoğlu Fındıklı'daki Cihangir'e çıkan Salı Pazarı Yokuşu merdivenleri, Beyoğlu Belediyesi ve mahalle sakinleri tarafından yeniden gökkuşağı renklerine boyandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Beyoğlu Fındıklı'daki Cihangir'e çıkan Salı Pazarı Yokuşu merdivenleri, Beyoğlu Belediyesi ve mahalle sakinleri tarafından yeniden gökkuşağı renklerine boyandı.

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Fındıklı-Cihangir arasında Salı Pazarı Yokuşu'ndaki merdivenlerin, kamuoyunu meşgul eden renk tartışmasına konu olduğu hatırlatıldı.

Hüseyin Çetinel isimli mahalle sakini ve bir grup mahallelinin, belediye ve semt sakinleriyle iletişim kurmadan kendi inisiyatifleriyle merdivenleri boyadığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Belediyemiz birimlerine gelen şikayetler üzerine, ilgili birimimiz izinsiz boyamalara yaptığı rutin uygulamayı, bu merdivenlere de uygulamış, merdivenlerin rengi 29 Ağustos tarihinde, zemin rengine dönüştürülmüştür. İlgili birimimizin bu uygulaması yoğun bir tartışmayı beraberinde getirmiştir. Konu, başkanlık makamına arzedilmiştir. Başkanlık makamı yaptığı incelemeden sonra, semt sakinlerinin onayı alınmak kaydıyla merdivenlerin renklendirilebileceği kanaatine ulaşmıştır. Bu kanaat gerek sosyal medyada gerek televizyon programlarında kamuoyu ile paylaşılmıştır. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla ilk renklendirmeyi yapan Hüseyin Çetinel ve diğer mahalle sakinleriyle 30 Ağustos tarihinde geç saatlerde bir toplantı yapılmıştır. Merdivenlerin tekrar renklendirilmesi bu toplantıda kararlaştırılmıştır. Mahalle sakinleri, muhtelif grupların yaptığı eylem çağrılarının mahalleyi olumsuz etkileyeceğini gerekçe göstererek, boyama işleminin hemen gerçekleştirilmesi yönünde görüş bildirmişlerdir. Mahalle sakinleri ve belediye personelimiz, 30 Ağustos gecesi, 2 saatlik bir çalışmayla merdivenleri renklendirmişlerdir."