Merkel'den özür bekliyoruz

Erdoğan, "İsteyen istediğini içiyor. Hatta ıksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Başbakan Erdoğan, "Bu tavır ve açıklamalar, uzak görüşlü, vizyon sahibi bir lider görüntüsü vermemektedir. Sayın Merkel'in tarih bilgisini gözden geçirmesini ve Ada'da uzlaşma için her türlü fedakarlığı gösteren Türk tarafından özür dilemesini beklediğimizi de burada ifade etmek istiyorum. Sayın Merkel'in açıklamaları, Türk tarafını rencide ettiği kadar, tarih bilgisinden yoksun ve bizzat Sayın Merkel'in önceki ifadeleriyle aleni şekilde çelişen açıklamalardır. Almanya Başbakanı, Kıbrıs meselesine ne kadar Fransız kaldığını bu son açıklamalarla göstermiştir. Biz size Kuzey Kıbrıs'tan bu noktada bir gram alamazsınız, veremeyiz. Bunu bileceksiniz'" dedi.

"Herkesin yaşam tarzına saygılıyız"

Başbakan, son günlerdeki içki yasağı tartışmalarıyla ilgili ise "İsteyen istediğini içiyor. Hatta ıksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyor. Herkesin yaşam tarzına saygılıyız. Kimsenin giyim kuşamına, yeme-içmesine, inancına, ibadetine kısıtlama getirmeyen, tam tersine bu noktada en geniş özgürlükleri savunan ve bunun gereklerini yerine getiren bir partiyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Lübnan'daki gelişmeler konusunda İran, Suriye ve Katar nezdinde bugün görüşmeler yapacağını ve bu sürecin barışla sonuçlandırılması konusunda Türkiye'nin gayretlerini devam ettireceğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir