Merkel'den Sarkozy'e seçim desteği

Dost partilere üye olduklarını belirten Merkel, bütün alanlarda Sarkozy'i desteklediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - 14. Fransız-Alman Bakanlar Kurulu, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angele Merkel başkanlığında bugün Elysee Sarayı'nda toplandı.

Ortak basın toplantısında konuşan Sarkozy, "Bugün öğleden sonra Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile hem Almanya hem de Fransa adına bir görüşme gerçekleştireceğini" söyledi.

Sarkozy, "Fransa ve Almanya, Suriye halkını yüzüstü bırakamaz, Olup biten bir skandaldan ibaret, uluslararası camianın kararsızlığı ve engellemesi kabul edilemez" diyerek BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye kararını veto eden Rusya ve Çin'e yönelik tepkisini dile getirdi.

Basın toplantısında, bugünkü toplantının "Fransa'da Merkel'den Sarkozy'ye seçim desteği" olarak yorumlanmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Merkel, "dost olan partilerin birbirlerini desteklemesinin normal bir durum olduğunu" söyledi.

Merkel, "Ben bütün alanlarda Sarkozy'yi destekliyorum, çünkü biz dost partilere üyeyiz"dedi.

Fransa'daki Sosyalist aday Francois Hollande'ın da Almanya'daki Sosyal Demokrat adaya destek verdiğini hatırlatan Merkel, Sarkozy'nin de 2009 yılındaki seçimlerde Almanya'ya gelip kendisini desteklediğine dikkati çekti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir