Merkez'den dolara müdahale geldi

MB'nin piyasaya dolar satmaya başlamasıyla Dolar/TL 1,85'e kadar indi. Kur sert düşüşün ardından 1.88'e yükseldi. Bu arada doğrudan müdahale edilen günlerde satış ihalesi de devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Yeni yıla tarihi zirvede girmek üzere olan dolara, Merkez Bankası'ndan doğrudan müdahale geldi. MB'nin hamlesiyle Dolar/TL 1.91'den 1.85 seviyelerine kadar indi. Dolar/TL şu sıra 1.87 liradan işlem görüyor. İşlemciler, Merkez Bankası'nın piyasaya sattığı döviz miktarının en az 1 milyar dolar olduğu görüşünde.

Doğrudan müdahale edilen günlerde ihale devam edecek

Döviz piyasasında satış yönünde doğrudan müdahale eden TCMB, bu sırada yaptığı yazılı açıklamada, dövize doğrudan müdahale edilen günlerde ihale düzenlenmeye devam edileceğini bildirdi.

Açıklamada, döviz satım ihalelerine ilişkin 4 Ağustos 2011 tarihinde yapılan basın duyurusu ekinde yer alan Döviz Satım İhale Esasları çerçevesinde ihale saati öncesinde Merkez Bankası'nca dövize doğrudan müdahale edilen günlerde ihale düzenlenmeyeceğinin belirtildiği hatırlatılarak, "22 Aralık 2011 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısını takiben 26 Aralık 2011 tarihinde yapılan basın duyurusu ile uygulanmaya başlanan strateji doğrultusunda bundan böyle ihale saati öncesinde Merkez Bankası'nca dövize doğrudan müdahale edilen günlerde de ihale düzenlenmeye devam edilecektir" denildi.

Açıklamada TCMB'nin 5 Ağustos 2011'den itibaren gerek gördüğü günlerde döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlanmaya başladığı da ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir