Merko Gıda, TSKB ile borç sözleşmesi imzaladı

Merko Gıda'nın 6,8 milyon dolarlık bakiye kredi borcunu, 22 Temmuz 2010 tarihine kadar ödeyerek bahse konu gayrimenkulün mülkiyetini TSKB'den geri alabileceği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 1 milyon 627 bin 35 dolarlık borcunun ödenmesi konusunda Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB) ile sözleşme imzaladığı bildirildi.

Merko Gıda'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan yazısında, şirketin TSKB ile 15 Kasım 2005 tarihinde "Resen Borç İkrarı ve Borç Tasfiyesi Sözleşmesi" imzalayarak, Yalova İli Altınova İlçesi Kaytazdere Köyü, Okçapınar mevkisindeki soğuk hava tesislerini, TSKB'ye olan kredi borçlarına mahsuben devrettiği hatırlatıldı.

Yazıda, şunlar kaydedildi:

"Sözleşmede Merko Gıda'nın bu tarihte 6 milyon 842 bin 35 dolar olan bakiye kredi borcunu, 22 Temmuz 2010 tarihine kadar ödeyerek bahse konu gayrimenkulün mülkiyetini TSKB'den geri alabileceği belirtilmiştir. Sözleşme tarihinden itibaren kredi geri ödemeleri mevcut ödeme planı dahilinde yapılmış ve bugün itibariyle borç 1 milyon 627 bin 35 dolar seviyesine düşürülmüştür. Şirketimizin ödeme planına aynen uyma şeklinde gösterdiği performansı nedeniyle, TSKB yetkilileri ile mutabık kalınarak, kalan borcumuzun 2010 üretim sezonuna denk gelen taksitlerinin ötelenmesine, mevcut 1 milyon 627 35'lik borcun Kasım 2010 tarihinden başlayarak altı eşit taksitte (Nisan 2011'e kadar) yıllık yüzde 6,5 faiz oranı ile ödenmesi konusunda yeni bir sözleşme imzalanmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir