Mersin, Akdeniz'de marka şehir olacak

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Mersin'de havaalanı, stadyum ve 5 milyar dolar ihracat sözü verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in, ticareti, turizmi ve sporuyla Akdeniz'de marka şehir olacağını söyledi.

Bakan Çağlayan, aday gösterildiği seçim bölgesi Mersin'e seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini yaptı. Adana'dan karayoluyla Mersin'e gelen Çağlayan, Tarsus doğu çıkışı Çamtepe'de çok sayıda araçtan oluşan konvoyla karşılandı.

Mersin'de devam eden projeler hakkında bilgi veren Çağlayan, bundan sonraki projelerle şehrin daha iyi bir yere geleceğini söyledi. Bakan Çağlayan, ''Mersin'i daha çok yüceltmek, yükseltmek ve halkın büyük önem verdiği istikrarı korumak için önemli çalışmalar yapacağız. Mersin, ticaret, turizm ve sporuyla Akdeniz'de marka şehir olacak'' diye konuştu.

Mersin'in önemli bir liman kenti olduğunu, bunun yanı sıra tarihi, ticari ve turizm anlamında birçok özelliğinin bulunduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu:

''Mersin dediğimiz zaman, bu şehirde tüm Türkiye'yi görüyoruz. Mersinli kardeşlerimi görüyorum, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Muşluları, Anadolu'yu tüm Türkiye'yi görüyorum. Dolayısıyla 'Mersin'e hizmet, halka hizmettir, hakka hizmettir' anlayışımız bu... Mersin'e sadece seçilmek için gelip, seçildikten sonra buraya gelmeyenlerden asla olmayacağız. Ben de Kürt kökenli, Muş doğumlu kardeşiniz olabilirim. Ama artık bugünden itibaren ben de arkadaşlarım da sonuna kadar Mersinli'yiz. Bunun onurunu, gururunu da sizlerle paylaşacağız.''

Mersine Havalimanı geliyor

2023 Türkiye'sinde Mersin'i daha fazla görev almaya, rol almaya teşvik edeceklerini anlatan Çağlayan, ''Doğu Akdeniz'in incisi'' Mersin'in hakettiği yerde olmadığını, hakettiği yere getireceklerini söyledi.

Mersin'in 1,2 milyar dolara yakın ihracat yaptığını hatırlatan Çağlayan, bunu en az 5 milyar dolara çıkarmak gerektiğini, bunun da halkın, sanayicinin, çiftçinin, işçi ve köylünün daha rahat yaşaması, işsizlik sorununun çözülmesi anlamına geleceğini belirtti.

Bakan Çağlayan, başka çok daha önemli projeler gerçekleştireceğini söyledi. ''Buraya gelirken dersimizi çalışarak geldik'' diyen Çağlayan, ''Mersinlilerin sonuna kadar hakettiği'' Çukurova Havaalanı'nın inşaatını bu yıl başlatmayı öngördüklerini bildirdi. Yap-işlet-devret modeliyle en fazla 2 sene içinde hizmete girmesi planlanan havaalanının yanı sıra 2013 Akdeniz Olimpiyat Oyunlarının da Mersin'de yapılacağına dikkati çekti.

Bu organizasyonun Mersin halkına iş imkanı yaratacak önemli bir proje olduğuna vurgu yapan Çağlayan, Mersin'in 30 bin kişilik bir stadyuma da kavuşacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından AK Parti Mersin milletvekili adayları tanıtıldı ve Bakan Çağlayan, Mersin Milletvekili ve adaylarla toplu fotoğraf çektirdi. Bakan Çağlayan daha sonra, Mersin Valiliğini ziyaret etti.

Öte yandan, Bakan Çağlayan ve beraberindeki milletvekili adaylarının karşılama törenine, eski Devlet Bakanı ve Mersin milletvekili Kürşad Tüzmen'in de katılması dikkati çekti.

Tüzmen, Çağlayan ve diğer Mersin milletvekili adaylarına AK Parti il başkanlığı ziyaretinde de eşlik etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir