Mersin'de patlama: 13 polis yaralandı

Yetkililer patlamanın olduğu araçta yaklaşık 30 kilogram C-4 tipi patlayıcı bulunduğunu tahmin ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN -Mersin'de bir otomobilde meydana gelen patlamada 13 polis memuru yaralandı.

Güvenlik güçleri,  içinde canlı bomba olduğu ihbarı alınan bir otomobille Bölge Trafik Müdürlüğüne saldırı olacağı yönündeki bilgi üzerine harekete geçti.

Takibe alınan ve uyarılara rağmen durmayan otomobilde Mersin il merkezinin Adana girişinde bulunan Gözne kavşağında patlama oldu.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Adana-Mersin otoyolu Gözne çıkışından Mersin'e doğru hareket eden beyaz bir otomobilin, bölge trafik müdürlüğü yakınlarında polisler tarafından durdurulduğunu, ancak içinde bulunan bir kişinin yakalanacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Aksoy, şu an biri ağır 13 polis memurunun yaralı olduğunu belirterek, "canlı bomba ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili araştırma sürüyor. Patlamayı gerçekleştiren ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi olay yerinde öldü" dedi.

Bu arada, patlamada yaralanan 13 polis memurunun kimliği belli oldu. Olay yerinde ölen ve canlı bomba olduğu tahmin edilen kişinin ise kimliği araştırılıyor.

Olayda yaralanan polis memurlarının kimlikleri şöyle:

 Şaban Bayer, Ferhan Tek, Fettah Ateş, Ali Çetiner, Mehmet Çelik, Yusuf Ayan, Veysel Baytan, Abdulkadir Boyraz,  Tayfun Aktürk, Burhan Uğur, Nuri Güleryüz, Adnan Ülke ve Mehmet Bayhan. Yaralı polislerden 10'u tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

30 kilo C-4 tipi patlayıcı

Edinilen bilgiye göre, patlamanın olduğu 27 J 6836 plakalı beyaz renkli otomobilde bulunan kişi, Diyarbakır'dan 10 gün önce çıktıktan sonra 4 ilde konakladı ve dün öğleden sonra Adana'dan Mersin'e hareket etti. Bu kişiyi takibe alan güvenlik güçleri, aracı ilk olarak Tarsus-Mersin arasında durdurmayı planladı. Yoldaki yoğunluğun çok fazla olması üzerine otoban gişelerinden yüksek kesimlerde alınan güvenlik tertibatı ile kontrollü şekilde geçmesi sağlanan otomobil, Gözne kavşağından Mersin kent merkezine yöneldikten sonra Bölge Trafik Müdürlüğünü hemen geçtikten sonra durduruldu.

Polisin ihtarına karşın sürücünün otomobilden inmemesi üzerine açılan ateşin hemen ardından patlama gerçekleşti. Patlamada otomobilin içinde sadece sürücü olduğunu belirtiten yetkililer, araçta yaklaşık 30 kilogram C-4 tipi patlayıcı bulunduğunu tahmin ediyor.

Bu arada, patlama sonrası ölen kişinin hedefinin yeni Emniyet Müdürlüğünde mesai bitiminde personel çıkışı sırasında eylemini gerçekleştirmek olduğu öğrenildi.