Mersin'de referandum gerginliği

Oy kullanılan bir okul ile önündeki iki araca molotofkokteyli atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Mersin'de referandum için oy kullanılan bir okul ile önündeki iki araca molotofkokteyli atıldı.

Alınan bilgiye göre, Akdeniz ilçesindeki Yeni Hal Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na gelen küçük bir grup, vatandaşlar oy kullandığı sırada Molotof kokteyli attı. Molotof kokteyllerinden biri okulun bahçesine diğeri de giriş kapısının önüne düştü. Okulda herhangi bir zarar meydana gelmedi.

Gruptakiler ayrıca okul önünde bulunan 33 RK 288 plakalı kamyonet ile 33 EH 733 plakalı otomobile de Molotof kokteyli attılar, bir ekmek satış kulübesine de zarar vererek kaçtılar. İtfaiyenin müdahale ederek söndürdüğü araçlardan biri kullanılamaz hale geldi, diğeri ise kısmen yandı.

Bu arada Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Hatice Uluğ İlköğretim Okulu da zaman zaman taşlandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin okul çevresinde aldığı önlemler sürüyor.

Boykot tehdidinde 115 kişi gözaltına alındı

Mersin'in ardından Van, İstanbul ve Batman'da "halk oylamasını boykot edin" diyerek vatandaşları tehdit ettiği iddia edilen 115 kişi gözaltına alındı.

Van'da yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşları, "halk oylamasını boykot edin" diyerek tehdit ettiği belirlenen kişilere ait adreslere, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında BDP'li bazı yöneticilerin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri bugün de Van'da oy kullanmak isteyen seçmenleri okul çevrelerinde tehdit ettikleri gerekçesiyle 20 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde özellikle Güneydoğu'dan göç edenlerin ağırlıklı olarak ikamet ettiği mahallelerde referandumun boykot edilmesi yönünde yürütülen çalışmalar çerçevesinde bazı evlere "Uyarı" başlığı adı altında tehdit mektupları bırakıldığı bilgisini değerlendiren emniyet güçleri 17 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul'da 5 ilçeye eş zamanlı operasyon

Öte yandan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, sol görüşlü bir terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren bazı kişilerin, referandumda okul önlerinde pankart asma, molotofkokteylli korsan gösteri yapma, güvenli güçlerine karşı taşlı, sopalı, molotofkokteylli saldırı ve benzeri eylemler gerçekleştirerek kargaşa ortamı oluşturma, sözlü ve yazılı uyarılarda bulunarak vatandaşların referanduma katılmasını engelleme hazırlığı içinde olduklarını belirledi.

Bunun üzerine dün Sultangazi, Şişli, Bağcılar, Maltepe, Kartal ve Zeytinburnu ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Batman'da halk oylamasının boykot edilmesi yönünde tehdit içerikli bildiri dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 30'a yükseldi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk oylamasında oy kullanan vatandaşların isimlerini aldığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

Konak Mahallesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda oy kullanan kişilerin isimlerini not ettiği gerekçesiyle bir kişi görevli polislerce gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir