Mersin’de sağlık turizmine üniversite açılımı

Bünyesinde sağlık turizmine yönelik yeni bir birim oluşturmayı planlayan Mersin Üniversitesi, bu birim ile yurtdışından hasta çekmeyi hedefliyor. Üniversitenin sağlık turizminde ilk durağı Dubai olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELMA BAĞRIK 

MERSİN - Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, son 9 ayda 8 yeni bölüm ve 2 fakülte açtıklarını, yeni projeler üretmek için de durmaksızın çalıştıklarını belirterek, “ En son Mersin’de sağlık turizmini canlandırabilmek için üniversite hastanesi bünyesinde bir birim kurmak için kolları sıvadık” dedi. 

Bu birimde yabancı dil bilen personele ağırlık vereceklerini kaydeden Çamsarı, “Bu birim başhekim yardımcısı, aile hekimi, memur, hasta bakıcı ve hemşirelerden oluşacak. Yurtdışından hasta almayı hedefliyoruz. Getirisi daha fazla olan göz, plastik cerrahi, ortopedi bölümlerini öncelikli olarak tanıtacağız. Diğer ülkelerde bu bölümlerde yapılan işlemlerin fiyatı bizden kat kat fazla. Biz de bunu anlatarak bizi tercih etmelerini sağlamak istiyoruz” dedi. Mersin’in hem tatil hem de sağlık açısından bilinirliğini artırmayı amaçladıklarını aktaran Çamsarı, “Bu konuda turizm sektörü temsilcileri ile de sürekli irtibat halindeyiz. İlk adım olarak ekim ayında Dubai fuarına katılacağız. Fuar temsilcileri ile birebir görüşeceğiz. Yurtdışından gelecekler güven istiyor. Bu güveni sağlamak için başhekimimiz ve ilgili bölüm doktorlarımızla gideceğiz. Fuarda birkaç kurumla yapacağımız anlaşmalar bize ilk etapta önemli kazanımlar sağlayacak. Mersin de kazanacak” şeklinde konuştu. 

MÜGEV’e özel Maximum Kart 
Hiç bir zaman kontenjan sorunu yaşamadıklarını belirten Çamsarı, “Biz belirli seviyenin üzerindeki öğrencileri de çekmek istiyoruz. İhtiyacı olan başarılı öğrencilere daha fazla ulaşmak istiyoruz. Buna katkı sunmak için de İş Bankası ile bir işbirliğimiz oldu. İş Bankası, Mersin Üniversitesini Geliştirme Vakfı’na (MÜGEV) özel Maximum Kart çıkardı. Bu kart ile alışverişlerde hem belirli oranlarda bazı market ve mağazalarda indirim uygulanacak hem de yapılan alışverişin belli bir oranında vakfımıza bir katkı sunulacak. Bu kart için şuan yaklaşık 70 firma ile anlaşmalıyız. Bu sayıyı da artırmayı planlıyoruz. Kendi personelimizden başladık. Öğrencilerimize de çıkaracağız. Sanayicilere ve işadamlarına da kart çıkarmak istiyoruz. Vakfa aktarılan para sayesinde ihtiyacı olan çok fazla öğrenciye yardım edebileceğiz” diye konuştu.

Havacılık ve uzay fakültesi için hayırsever yardımı bekliyoruz
Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, belirledikleri projelerin hemen hemen yarısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “İlk önce kampüsün ekonomisini kurtardık. Maliye Bakanlığı’ndan önemli bir kaynak aldık. Bu yıl için 5,5 milyon liralık ek bütçe aldık. Bilimsel araştırma projeleri için 2 yıldır kapalı olan desteklerin tümünü açtık. Bir mekan komisyonu oluşturduk. Buraya yapılacak her bina için bu komisyona danışılacak” dedi. Diş hekimliği, havacılık ve uzay fakültesinin olurunu yeni aldıklarını aktaran Çamsarı, “Diş hekimliği fakültesini eski kampüs alanındaki binada yapacağız. Havacılık ve uzay fakültesinin binası için ise hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Yardım edenlerin ismini de bu fakültelerde yaşatacağız. Biz bir an önce bu fakülteleri bitirmek için elini taşın altına koyacak hayırseverleri bekliyoruz. Fakültenin Çukurova Havalimanı’nın içinde de yeri olacak. Havacılık şirketlerinden de destek alacağız. Mersin tarımda potansiyeli büyük bir kent. Biz de tarım ve teknoloji fakültesi için fizibilite çalışması yapıyoruz. Teknolojik boyutunu ön plana çıkaracağız. Kabul edilirse Silifke veya Erdemli’de kurmayı planlıyoruz. Tarsus’ta enerji mühendisliği bölümü var ancak çeşitlendirilmedi. Bu bölümde nükleer enerji ile ilgili bir uzman hoca olmasını istiyoruz. Nükleer santral yapılsın veya yapılmasın bilen biri olmalı” açıklamasını yaptı.

Teknoloji transfer ofisini güçlendireceğiz
Bilimsel araştırmalarda teşvik alan ilk 50 üniversite arasında olduklarını aktaran Çamsarı, “Üniversitesanayi işbirliğinde de iyi bir noktadayız. Teknopark’ta başta yazılım olmak üzere ciddi bir firma sayısına ulaştık. Merkez laboratuvarını da güçlendirdik. Laboratuvara Türkiye’de sadece 3 tane olan yeni bir cihaz daha alacağız. TÜBİTAK’tan bu yıl merkez laboratuarı için 500 bin TL’lik bir destek aldık. Gelecek yıl başarılı olursak 1 milyon TL daha alacağız. Teknoloji transfer ofisini de 2 kat güçlü hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir