Mersinli turizmcilerin gözü Ortadoğu'da

Mersinli turizmciler, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerden ötürü özellikle Arapların rezervasyonlarını iptal etmesinden endişe duyuyorlar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Yaz döneminde Arap turistlerin yoğun olarak geldiği Doğu Akdeniz'de turizmciler, bu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle rezervasyonların iptal edilmesi endişesini taşıyorlar.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de özellikle son 3 yıldan beri Arap turist sayısının hızlı bir artış gösterdiğini söyledi.

Sadece turizmcilerin değil, esnafın bile Arap turistlerin yaz mevsiminde gelmesini bekler hale geldiğini anlatan Demir, "Her geçen yıl turist sayımızda artış yaşanıyordu. 2007 yılında Mersin'i ziyaret eden Arap turist sayısı 22 bin iken bu rakam 2008'de 30 bin, 2009'da ise 80 bine yükselmişti. Geçen yıl ise rekor kırarak turizm sezonunda 220 bin Arap turisti Mersin sokaklarında gördük. Artışa bakarak, geçen yılı kapattığımızda 'Arap turist seneye rahatlıkla 300 bini bulur' demiştik. Fakat bu tahmin şimdilik zor gibi görünüyor" dedi.

Kış aylarından itibaren Mersin'deki otellerin çok sayıda rezervasyon aldığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Orta Doğu'daki iç karışıklıklar, bölgemizde bu sezon Arap turist sayısında düşüşe neden olacak. Çünkü ülkesinde bu kadar sorun yaşayan insan, başka bir ülkeye gidip tatil yapmayı planlayamaz. Bu yüzden tüm Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren turizmcilerde rezervasyonların iptal edileceği yönünde endişe var. Bu konuda bazı telefonlar aldık bile. Ümit ediyorum ki; bu endişemiz yersiz çıkar ve en azından geçen yıl ki Arap turist sayısını yakalayabiliriz."

Bu konularda ilginizi çekebilir