Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 3 ile 6 azalırken, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı, İzmir, Manisa, Kütahya, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ile Eskişehir'in batı, Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor

Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne'nin güney ilçeleri), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak'ın iç kesimleri) ile Kütahya'nın kuzey, Eskişehir'in kuzeybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Rüzgarın, genellikle batı ve kuzeybatı, Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, Güney Ege ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. 

Meteoroloji, yağışların sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya'nın kuzey, Eskişehir'in kuzeybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasını beklediğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (29) 
ANKARA: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve batı ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. (36) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (31) 
ADANA: Parçalı bulutlu. (33) 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (28) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu.(29) 
ERZURUM: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu. (31) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(42) 

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in batı, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kastamonu çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çorum ve Artvin çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir