Meteoroloji'den iki önemli uyarı

Yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Tokat, Sivas, Kayseri, Niğde, Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere yurt genelinde azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına, Güney Ege kıyılarında fırtına şeklinde esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Rüzgarın, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına Güney Ege kıyılarında fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA:  Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin ilk saatlerde hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.         

EGE: Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, ilk saatlerde Hatay çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile ilk saatlerde Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimi yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur yer yer sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Şanlıurfa çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu.(18)

İZMİR: Az bulutlu.(21)

ADANA: Parçalı bulutlu.(27)

ANTALYA: Az bulutlu.(25)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu.(13)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(15)

ERZURUM: Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu.(8)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı.(20)

Bu konularda ilginizi çekebilir