Meteoroloji'den yağış uyarısı

Ülke genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek. Yağışlar, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın doğu, Afyon'un güney ilçelerinde; öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Güney ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyıları ile batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji, ülke genelinde görülecek yağışların,  Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın doğu, Afyon'un güney ilçeleri ile öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde görülecek kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.            

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri ile zamanla bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevreleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   (19)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor (19)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (17)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (15)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor (19) 

Bu konularda ilginizi çekebilir