Meteorolojiden bazı illere sağanak uyarısı

Orta ve doğu Karadeniz ile doğu ve güneydoğu bölgelerinde yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, öğleden sonra Gümüşhane, Artvin, Elazığ, Bitlis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevreleri ile Sivas, Malatya ve Adıyaman'ın doğusu, Bingöl ve Muş'un güneyi, Van'ın kuzeyi kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığında artış görülecek, ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde bir sıcaklık tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

cats-067.jpg

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğusunda ve iç kesimlerde parçalı bulutlu hava hakim olacak.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğusu parçalı bulutlu ve Sivas'ın kuzeydoğu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Gümüşhane ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğleden sonra çok bulutlu Elazığ ve Bitlis çevreleri ile Malatya'nın doğusu, Bingöl ve Muş'un güneyi, Van'ın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğleden sonra çok bulutlu Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevreleri ile Adıyaman'ın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (32)

BURSA: Az bulutlu ve açık (35)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)

ADANA: Az bulutlu, , öğleden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu (35)

ANKARA: Az bulutlu (33)

TRABZON: Parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, öğleden sonra çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)

GAZİANTEP: Parçalı bulutlu (35) 

Bu konularda ilginizi çekebilir