Meteorolojiden kar uyarısı!

Bu gece saatlerinden itibaren, yüksek kesimleri başta olmak üzere Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu ile Samsun’un doğu çevrelerinde kuvvetli kar sağanakları bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu gece saatlerinden sonra kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden sonra, yüksek kesimleri başta olmak üzere Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu ile Samsun’un doğu çevrelerinde kuvvetli kar sağanakları beklenmektedir. Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamayla, Van, Hakkari, Muş, Bitlis merkez ve ilçelerinde 29-30 Mart, Cumartesi ve Pazar günleri beklenen soğuk ve yağışlı havalardan dolayı halkı uyardı. Yapılan açıklamaya göre Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te yarın yağışların yağmur ve karla karışık olacağı Pazar günü kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Açıklamada, şöyle denildi:

"Cumartesi ve Pazar görülecek kar yağışı ile kuvvetli olarak esmesi beklenen rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları dik ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi, baca gazı zehirlenmesi çatı uçmaları ve benzeri durumlara karşı vatandaşın ve ilgililerin tedbirli olmaları önerilmektedir."

Fırtına can aldı

Ağrı’nın Patnos ilçesinde aşırı rüzgardan yıkılan bahçe duvarının altına kalan 9 yaşındaki Yunus Oğur hayatını kaybetti.

Patnos’ta Selahattin Eyyübi Mahallesinde yaşayan Cumhuriyet İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Oğur, tek katlı evlerinin bahçesine çıktı. Şiddetli fırtına bahçe duvarını yıkması sonucu 9 yaşındaki çocuk altında kaldı. Oğur’u duvarın altından babası Faruk Oğur çıkardı. Patnos Devlet Hastanesine kaldırılan Oğur kaza sırasında öldüğü anlaşıldı. Yunus Oğur’un cenazesi otopsisi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.