Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji, İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'de, pazar günü öğle saatlerine kadar zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması için uyarıda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'de rüzgar pazar günü öğle saatlerine kadar zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bugün başlayacak kuvvetli güneybatı (lodos) yönlerinden esecek rüzgar, yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artıracak.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'de, pazar günü öğle saatlerine kadar kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımında aksamalar ile soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de fırtına bekleniyor

Kuzey Ege'de rüzgarın yarın ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Marmara'da yarın öğle saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın Pazar günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Batı Karadeniz'de de yarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Güney Ege'de rüzgarın Pazar günü ilk saatlerden itibaren güney yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde eseceği, Pazartesi günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir