Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Adana, İzmir, çanakkale ile Balıkesir çevresine kuvvetli yağış için uyarı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Hava sıcaklığı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 4 derece azalırken, Adana ile zamanla İzmir, Çanakkale, Edirne ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli yağış olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Antalya, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile zamanla Kıyı Ege, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Manisa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana ile zamanla İzmir, Çanakkale, Edirne, Balıkesir'in batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 
Rüzgar ise, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneydoğusu ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Yağışların; Adana ile zamanla İzmir, Çanakkale, Edirne, Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. 

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı.(20) 
ANKARA: Parçalı bulutlu. (16) 
İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu ve aralıklı sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinden sonra kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.(19) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(22) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, Merkez ve Doğu ilçeleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(19) 
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(23) 
ERZURUM: Parçalı bulutlu.(10) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak yağışlı.(18) 

[PAGE]

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'in batısı ile gece saatlerinde bölgenin batısı, İstanbul, Bursa ve Yalova çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Edirne, Çanakkale ile Balıkesir'in batısında kuvvetli olacak. 
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla, zamanla kıyı kesimleri ile Manisa çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; gece saatlerinden sonra İzmir kıyılarında kuvvetli olacak. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Adana çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri sağanaklı yağışlı geçecek. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Diyarbakır çevreleri kısa süreli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir