Metrekareye 280 kilogram yağış düştü, Manavgat'ı sel aldı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 8 saatte metrekareye düşen 280 kilogram yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Manavgat’ta gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, elektrik kesintileri meydana geldi. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri yüzünden çok sayıda araç yolda kaldı. Yağış nedeniyle kent merkezinde birçok mahallede vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Türkbeleni’nin Antalya Caddesi’ne bakan bölümünde meydana gelen heyelan nedeniyle kaldırımlar toprak ve ağaçlarla doldu. Yağışlar Manavgat Irmağı’ndaki su seviyesinin de yükselmesine neden oldu.

Dalga boyu 5 metreye ulaştı

Bu arada Düzce'nin Akçakoca ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle dalga boyu 5 metreye kadar yükseldi.

Kentte dün akşamdan beri etkili olan rüzgar yüzünden balıkçı tekneleri denize açılamadı. Boyu 6 metreyi bulan dalgalar, özellikle kıyı kesiminde etkili oluyor.

Öğleden sonra etkisini gösteren ve saatteki hızı 50 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamazken, sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, fırtınanın aralıklarla devam edeceği belirtilirken, balıkçıların denize açılmaması, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir