Metro Turizm'e ortak geldi

Galip Öztürk’ün sahibi olduğu Metro Turizm Seyahat'in yüzde 5'inin Ali Bayramoğlu'na satışı için görüşmelere başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bayram Ali Bayramoğlu, BAB Group bünyesindeki turizm ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri ile Metro Turizm’le birleşme kararı aldı.

Bayramoğlu, bu birleşmenin ardından Metro Turizm Seyahat ve Organizasyon A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

Konuyla ilgili olarak Metro’dan yapılan yazılı açıklamada, Öztürk’ün sahibi olduğu firmalardan Metro Turizm Seyahat'in yüzde 5'inin Ali Bayramoglu'na satışı için görüşmelere başlanmasına karar verildiği bildirildi.

İki şirketin aldığı bu stratejik kararlardan bir diğeri ise Metro Holding iştiraklerinden Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin, Bayram Ali Bayramoğlu’nun sahibi olduğu BAB Group’a bağlı şirketlerinden biri olan Neta Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin birleştirilmesi kararı. Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddelerinde yer alan birleşme hükümleri uyarınca "Devralma Şeklinde Birleşme" esasına bağlı olarak görüşmelere başlandığı resmi olarak bildirildi.

Resmi formalite en kısa zamanda tamamlanacak

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu aldığı bu önemli kararların ardından ANKA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sektörlerinde lider olup markalaşmış firmaların, hem bulundukları yerlerinden çok daha ileri gitmek, hem de uluslararası alanda pazar paylarını geliştirmek gayesiyle güçlerini birleştirilmesinin kaçınılmaz oldu. En son teknolojilerle desteklenen bilgi, birikim ve tecrübelerin akıllı rekabet ve büyüme stratejilerinde kullanılması büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda uzun süredir devam eden birleşme görüşmelerinde son aşamalara gelindi. Bunun ilk hamlesi olarak Metro Holding iştiraki olan Metro Turizm’in yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendim ve sektörel anlamdaki şirket birleşme işlemlerine de başladık. En kısa zamanda da resmi formaliteleri tamamlamış olacağız."

Metro Holding CEO’su Ertan Çakır ise, "Birleşme, büyüme ve genişleme hamlesi" olarak nitelediği kararlarla ilgili yaptığı açıklamada eski Müsiad Genel Başkanı ve BAB Group’un sahibi Bayram Ali Bayramoğlu’nun kişiliği, tecrübesi, bilgi birikim ve yenilikçi iş görme anlayışı nedeniyle kendilerine çok şey katacağına inandığını belirterek şunları söyledi: "Sayın Bayramoğlu’nun Turizm ve finans alanında önemli yatırımları bulunuyor. Metro tarafı olarak biz de özellikle turizm sektöründe lider konumundayız.

Sayın Bayramoğlu’nun hem kişisel hem de grubu bünyesindeki bazı şirketleri ile yapılan bu birleşmelerden doğacak sinerjinin, büyüme ve genişlemeyi de beraberinde getireceğine inanıyoruz. Resmi prosedürlerin tamamlanmasıyla beraber başta yolcu taşımacılığı, otel, tur, organizasyon, kongre turizmi, termal ve saglık gibi turizm alanları ile finans sektöründe de yatırım ortaklıkları, halka arzlar, şirket birleşmeleri, risk sermayesi, fon yönetimi, sukuk ve finansal kiralama gibi alanlarda çok daha güçlü ve daha faydalı bir yapı oluşturacağız. Bu kararlarımızın bir an evvel hayata geçebilmesi için Sayın Bayramoğlu’nun Metro Turizm Seyahat ve Organizasyon A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı olması kararını almış bulunuyoruz."