Metro Turizm'in sahibine müebbet hapis

Kuvvet Köseoğlu'nun öldürülmesine azmettirdiği iddiasıyla yargılanan iş adamı Galip Öztürk, müebbet hapis cezası aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Beyoğlu'da 16 yıl önce Kuvvet Köseoğlu'un öldürülmesine azmettirdiği iddiasıyla yargılanan iş adamı Galip Öztürk, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kudret Okumuş ile başka suçtan tutuklu Galip Öztürk, Yakup Yazıcı ve Cengiz Kaya ile tutuksuz sanık Ali Odabaş katıldı.
Duruşmada söz alan Galip Öztürk, suçlamaları kabul etmeyerek, cinayetle alakasının olmadığını, hemşehrisi olan Gürkan Ateşli'nin kendisine duyduğu husumet nedeniyle hakkında böyle bir dava açıldığını iddia etti.
Beraatini talep eden Galip Öztürk, "İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 17 zorlama ve düzmece eylemle hakkımda dava açıldı. 17 eylemden de beraat edeceğime inanıyorum. İnsan eğitimine ve bu memlekete hizmet etmeye kendini adamış bir adamım. Cinayetten ve çıkar amaçlı suç örgütünden mahkemede bulunmaktan utanç duyuyorum" dedi.
Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.
Mahkemede son sözleri sorulan Galip Öztürk, Kuvvet Köseoğlu'nun öldürülmesine azmettirdiği gerekçesiyle 13 yıldır yargılandığı davanın eski savcısı Yavuz Özeren'in, 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kendisinin lideri olduğu iddia edilen çete davasında sanık olarak yer aldığını belirterek, "Yavuz Özeren bu mahkemede savcı olduğunda kendisini tanımıyordum. Emekli olduktan bir yıl sonra tanıdım. 2,5 yıl sonra da şirketimde işe başladı. Yaklaşık 17 ay çalıştı. Rezil oldu adam. Geçen beni ziyarete geldi. Ağlıyordu. Bir hukuk adamına böyle bir utanç yaşattığım için üzgünüm. Bu davaya beni bulaştıranları Allah'a havale ediyorum. Benim üzerimden çıkar amacı gütmek isteyen insanların bunda rolü çok olmuştur. Vicdanen rahatım" diye konuştu.
 
Öztürk'e iyi hal indirimi
 
Mahkeme heyeti, Galip Öztürk'ü, Kuvvet Köseoğlu'nun öldürülmesine azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, mahkemedeki iyi halini dikkate alarak cezayı müebbet hapse çevirdi.
Sanık Galip Öztürk'ün başka bir dava kapsamında tutuklu olması nedeniyle yeniden tutuklanmasına yer olmadığına karar veren mahkeme heyeti, Öztürk hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.
Kuvvet Köseoğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Kudret Okumuş da müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayete yardım ettiği iddia edilen Yakup Yazıcı da 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti, diğer 4 sanık hakkında ise yeterli delil elde edilemediğinden beraat kararı verdi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir