Metrobüs alev alev yandı

Şirinevler'de hareket halindeki metrobüste bir patlama meydana geldi. Aracın arka kısmında meydana gelen patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Metrobüsteki yolcular tahliye edilirken tüm seferler durduruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şirinevler'de bir metrobüste çıkan yangın söndürüldü. 

Şirinevler durağı yakınlarında, seyir halindeki bir metrobüsün motor kısmında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından metrobüsün sadece iskeletinin kaldığı görüldü.

İETT'den yapılan açıklamada, metrobüsteki yangın hemen fark edilerek yolcuların araçtan indirildiği belirtilerek, "Hiçbir yolcuya herhangi bir zarar gelmemiştir. Yangının sebebi ile ilgili teknik incelemeden sonra bilgilendirme yapılacaktır. Tüm yolcularımıza geçmiş olsun" denildi. 

Metrobüs, soğutma çalışmalarının ardından iş makinesiyle çekildi. 

Trafik normale döndü  

Yangın nedeniyle metrobüs seferleri bir süre durduruldu. Vatandaşlar metrobüs yolundan yürüyerek, gidecekleri yere ulaşmaya çalıştı. 

E-5 karayolu da yangın söndürülene kadar çift yönlü araç trafiğine kapatıldı. Bu nedenle karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. 

Görgü tanıkları yangını, "Avcılar istikametine giden metrobüsün motor kısmından koku gelmeye başlayınca şoför yolcuları Şirinevler durağında indirdi. Tahliye edilen metrobüsün motor bölümündeki yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm metrobüsü sardı" sözleriyle anlattı. 

yanan_metrobus.jpg

capture-20150324-180305.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir