Mevzuatlar yavaş işliyor

Petkim, Aliağa’da kuracağı rafineri için kamu kurumlarının hızlı işlemesini istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİAĞA - Turcas Grubu Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Aksoy, Aliağa'da kuracakları rafinerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını, ancak mevzuatın adımlarını yavaşlattığını, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından kendilerine yardımcı olunmasını rica ettiklerini belirtti.

Petkim'in 46. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Aliağa'daki Petkim Kültür Merkezi'nde iş dünyası temsilcileri, yöneticiler ve çalışanların katılımıyla tören düzenlendi.

Aksoy, yeni yapacakları rafineriye ilişkin şöyle konuştu:

"Tek ricamız, tüm kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımızdan, Türkiye için kalpleri yanan bizlere yardımcı olması ve toleranslı davranmasıdır. Bizler her zaman ülkemize vaat ettiğimizden daha fazlasını yapmaya hazırız."

2011 yatırım yılı ilan edildi

Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk ise Petkim'in 46 yıllık geçmişinde en yüksek kapasite kullanım oranı, ciro, brüt üretim, kârlılık ve ihracat rakamlarına ulaştığını belirterek 2011 yılının Petkim için çok büyük önem taşıyan yatırımların başlangıç yılı olacağını vurguladı.

Hayati Öztürk, Petkim bünyesinde bu yıl 130 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini, yeni ürünlerin üretimine başlanacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Kapasitelerimizin artmasıyla ortaya çıkacak ek enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Petkim sahasında kurulması planlanan 25 megavat gücündeki rüzgar enerjisi santralimiz için lisansımızı da aldık. Bu yıl içinde başlayıp bir yıl içinde devreye alacağız. Geçen yıl lisansı alınan Socar & Turcas Ege Rafinerisi'nin temeli ise çok kısa süre içinde atılacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir