Meyve suyuna 1 milyar dolar

Hintli tarım şirketi Jain, Alman bebek maması üreticisi Hipp büyük araziler arıyor. Brezilyalı Cutrale ise ortaklarıyla yatırıma fiilen başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İbrahim EKİNCİ

İSTANBUL - Meyve suyu sektöründe üç önemli yabancı yatırım var. Bunlardan birisinin yatırımı fiilen başladı. İkisi büyük ölçekli araziler arıyor. Organik bebek maması üreticisi Alman şirketi Hipp, Türkiye'de MEYED'in başkanı Alaaddin Güç'ün şirketi TarGıd AŞ ile birlikte hareket ediyor. Alman şirket yine bebek beslenmesi için organik meyve konsantresi ve püresi üretmek amacıyla en az 3-5 bin dönüm araziyle başlamak istiyor.

Alaaddin Güç, birçok ilde arazi baktıklarını Urfa'da yetkililerle ve toprak sahipleriyle toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Hintli tarım şirketi Jain de arazi bakıyor. MEYED'den bilgi aldı, Yatırım Destek Ajansı'yla temasa geçti. Yatırım Danışma Konseyi toplantısına katılmak için Türkiye'ye gelen Jain CEO'su Anil B. Jain yatırım planları için zemin yokladı. Geçen yıl ortaklığı açıklanan Brezilyalı Cutrale'nin Anadolu Grubu ve Özgörkey'in 500 milyon dolarlık projesinde yatırım fiilen başladı. Balıkesir'de fabrika, Urfa'da araziler kiralandı. Jain ve Hipp'in yatırım bütçeleri açıklanmış değil. Ancak bu üç yatırımın 1 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir