MGK, Suriye gündemi ile toplandı

Milli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin yeni Suriye politikası gündemi ile toplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu Türkiye'nin yeni Suriye politikası gündemi ile toplandı. Toplantının ardından Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon Türkiye'nin mesajlarını Suriye yönetimine iletmek üzere Şam'a gidecek.

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplanan MGK'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kuvvet Komutanları, MGK üyesi bakanlar ve ilgili bürokratlar da hazır bulundu. Toplantıda ana gündem maddesinin Türkiye'nin yeni Suriye politikası olacağı belirtilirken, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un kurul üyelerine Suriye'deki son durumla ilgili brifing vereceği öğrenildi. Toplantıdan sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Büyükelçi Önhon'un Şam'a dönerek “reform paketi için” girişimde bulunacağı belirtildi.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmelerde bulunmuş ve Perşembe günü (bugün) özel temsilcilerini Şam'a göndereceğini açıklamıştı.

Öte yandan Libya'da yaşanan gelişmeler ve Ortadoğu'daki sıkıntıların büyümesi halinde sınır ticaretine olası etkileri, iç ve dış gelişmeler ve Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimleri öncesi alınacak güvenlik önlemlerinin de yine MGK'da masaya yatırılması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir