MGK toplandı

Toplantının ana gündem maddesi "Gezi Parkı" olayları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında saat 14.20'de toplandı. Toplantının ana gündem maddesini "Gezi Parkı" olayları oluşturacak. 

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MGK üyesi bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı. 

İç ve dış gelişmelerin etraflıca değerlendirileceği MGK'da, yurdun bütünlüğünü ve bölünmezliğini, toplumun huzur ve güvenliğini hedef alan ve vatandaşların canına, malına, hak ve özgürlüklerine kasteden tüm terörist eylemlere karşı güvenlik güçlerinin yürüttüğü mücadelenin görüşülmesi ve bu mücadelenin "kararlılıkla" sürdürüleceği mesajı verilmesi bekleniyor. 

Toplantının en önemli gündem maddelerinin başında ise "Gezi Parkı" protestolarının gelmesi tahmin ediliyor. Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesine yönelik başlayan ve azalmasına rağmen haftalardır "duran adam" gibi farklı yöntemlerle devam ettirilen protesto gösterilerinin Türkiye'ye etkilerinin MGK'da ele alınması öngörülüyor. 

PKK sınır dışına çekilirken, MGK toplantısında başta Başbakan Erdoğan olmak üzere ilgili bakanların çözüm sürecinin geldiği nokta ve bundan sonra izlenecek yol hakkında diğer kurul üyelerini bilgilendirmesi, Akil İnsan Heyetinin çalışmalarının da değerlendirilmesi tahmin ediliyor. 

MGK toplantısında ayrıca Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmeler ve özellikle Suriye'deki durum kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Suriye'deki gelişmelerin, insani boyuttu, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik etkilerinin de dahil olmak üzere tüm yönleriyle ele alınacağı MGK'da Türkiye'deki barınma merkezlerinde kalan Suriyeler de gündeme gelecek.