MHP, Antalya vekilini ihraç etti

MHP Merkez Disiplin Kurulu Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'i ihraç etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - MHP Merkez Disiplin Kurulu Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç"i ihraç etti. İtiraz hakkı olduğunu belirten İrbeç hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. 
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Nacar"ın yazılı basın açıklaması ile duyurulan açıklamada, MHP Genel Başkanlığı"nca 22 Ekim 2011"inde gelen yazı ile Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç"in MHP"den tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk kararı alındığı, bunun üzerine 24 Ekim 2011 tarihinde de takibat başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, oluşturulan tahkikat heyetinin çalışmalarını tamamlayıp başkaca araştırılacak bir husus kalmadığı görüşüne vararak aldığı karar şöyle duyuruldu: 
"Disiplin Kurulumuz 17 Aralık 2011 tarihinde yapmış olduğu toplantıda; Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç"in Parti Tüzüğünün 11. Maddesinin a, b, c ve e fıkralarında belirtilen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek, Parti Tüzüğünün 78. Maddenin 4. Fıkrasının c, e, h ve i bentlerinde ifade edilen fiilleri işlediği, bu fiillerin sübut bulduğu ve kesin çıkarma cezasını gerektirdiği; bu sebeple Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç"in Milliyetçi Hareket Partisinden kesin çıkarma cezası ile tecziyesine karar vermiştir." 
Hukuki süreç devam ediyor
İrbeç, kararın henüz kendisine ulaşmadığını belirterek, "Önce içeriğini bir öğrenmemiz gerek. Hukuki süreç devam ediyor. İtiraz hakkımız var. Avukatımla görüştükten sonra açıklama yapacağım" dedi. 
Bahçeli "Siyasi Mayın" demişti
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, yurt içi bazı geziler yapan Antalya Milletvekili İrbeç"in 24 şehidin verildiği gün gibi kritik günlerde MHP"nin güçlü olduğu illere giderek "Sessiz kalınıyor, ne oluyor" gibi birtakım provokasyon cümleleriyle açıklamalar yapmasının kabul edilemeyeceğini belirtmiş, "O zannediyorum MHP"ye yerleştirilmiş bir siyasi mayın. Bu mayının pimini çekelim ki ilerde çok daha büyük bir tahribat olmasın" demişti. Bahçeli"nin isteğiyle disipline sevk edilen İrbeç"in ihracıyla MHP"nin Meclis"teki sandalye sayısı 51"e düşecek. 
Bu konularda ilginizi çekebilir