MHP, BDP'nin gensoru önergesini desteklemeyecek

MHP, BDP'nin İçişleri Bakanı Şahin hakkındaki gensoru önergesini 'KCK'yı meşrulaştırmayı amaçladığı' gerekçesiyle desteklemeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesini desteklemeyeceklerini belirterek, önergenin KCK'yı meşrulaştırmayı amaçladığını düşündüklerini söyledi.

Oktay Vural, BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesini desteklemeyeceklerini bildirdi. Vural, şunları söyledi:

"Bu önergenin, KCK'yı meşrulaştırmayı amaçladığını düşünüyoruz. MHP olarak aldığımız kararla BDP'nin bu önergesine destek vermeyeceğimizi, 'hayır' diyeceğimizi ilan ediyoruz. Gensoru, PKK'yı ve KCK'yı meşrulaştırma yolunda kullanılan bir araç olmasına karşı MHP olarak bu konuda tavrımızı oluşturduk. İçişleri Bakanı'nın eleştirdiğimiz birçok konusu vardır. Bunların hepsini dile getireceğiz. Ama önce Türkiye, önce bu milletin birlik ve beraberliği diyoruz. Basit bir takım siyasi hesaplar uğruna Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik girişimlerin meşrulaştırılmasına izin vermemiz mümkün değildir."

Bu konularda ilginizi çekebilir