MHP olmasaydı, Oslo görüşmeleri Meclis'te yapılırdı

Oktay Vural, CHP tarafından yeniden gündeme taşınan Oslo görüşmelerinin, Oslo sürecini tekrar bu millete hazmettirmek amacıyla kullanılan tartışma haline geldiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Atatürk'ün yırtıp attığı Kürdistan meselesine bugün, Atatürk'ün kurduğu bir parti, 'Türkiye'nin sorunudur' diyorsa, AKP ve CHP'ye oy veren kardeşlerimin 'Türkiye nereye götürülmek isteniyor?' diye düşünmesi gerekir" dedi.
 
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP tarafından yeniden gündeme taşınan Oslo görüşmelerinin, Oslo sürecini tekrar bu millete hazmettirmek amacıyla kullanılan tartışma haline geldiğini belirtti. Vural, "Oslo ve Habur süreçleri, milletimizin lanetlediği bir süreçtir. PKK'nın muhatap alınarak, onunla bir masa etrafında Türkiye'nin bütünlüğünün peşkeş çekildiği görüşmeler, utanç vesikası görüşmelerdir" dedi.
 
Vural, tezgah altında, kanuna aykırı müzakerelerle Türkiye'nin birliği ve bütünülüğünün pazarlık konusu yapıldığını iddia ederek, devletin, ülkesinin bağımsızlığı bozacak pazarlıklara giremeyeceğini söyledi. Vural, "Bu görüşmelerde demokratik özerkliğin hayata geçirilmesi, Kürtçe ana dilde eğitim, Kürt kimliğinin Anayasa'da yer alması, ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi var. Millet size, kanun çerçevesinde hizmet yapın diye görev verdi" diye konuştu.
 
Tükiye'nin hukuk devleti çerçevesinde kanunlara uygun davranmak zorunda olduğunu dile getiren Vural, "Bir taraftan kanuna aykırı diye faili meçhulleri eleştireceksiniz, diğer taraftan da kanuna aykırı hazırlıklara, 'terörle mücadele etmek için bunları yapmak lazım' diyeceksiniz. Devletin görevi PKK'ya milis kazandırmak değildir" sözlerini sarfetti.
 
"PKK terör örgütünü siyasi bir muhatap olarak kabul edip, siyasi bir sonuç elde etmesi amacıyla kurulmuş bir masadır bu" diyen Vural, Oslo'da kurulan masanın, PKK'nın arzuladığı bir netice olduğunu söyledi. Vural, "Onun amacı da devletle masaya oturmaktı, evet hayaldi gerçek oldu. Terörle mücadeleyi kazanmıştık ama masada terör örgütüne can suyu verdiler" dedi.
 
Vural, "Tarih, AKP'yi PKK ile silah altında müzakere yapan gaflet odağı olarak yad edecektir. Biz, bu gafletin bedelini ödüyoruz" diye konuştu.
 
Oyun bellidir
Oslo görüşmelerinin terörü bitirmek için değil, teröre siyasi bir amaç kazandırmak amacıyla yapıldığını savunan Vural, şöyle konuştu:
"Tablo gayet açık ve belli olmuştur, oyun bellidir. PKK ile müzakerelere başlanmıştır. PKK'ya siyasallaşma için KCK zemini hazırlandı. Paralel devlet altında özerklik temeli atıldı. Ancak devlet uyumuştur, uyutturulmuştur. Protokoller imzalanmıştır. Açılama 'hayır' diyen MHP, PKK'nın arzu ve isteklerinin yerine getirilmesinin önündeki tek büyük engeldir. MHP'nin Meclis'e girmemesi için iki yönlü faaliyet yürütüldü. MİT'le yapılan Oslo görüşmelerinde, seçimlere kadar eylemsizlik kararı alınarak, terör konusunda devlete yapılacak suçlamaların olmaması için MHP'ye tuzak hazırlandı. Bu protokolleri uygulayacak iradeyi MHP engellemiştir, CHP de bu meselede uyumlaştırılmıştır. MHP olmasaydı, Oslo görüşmeleri Meclis'te müzakere ediliyor olacaktı bugün."
MHP'li Vural, Oslo görüşmelerinin gayri meşru olduğunu ve siyasi ve hukuki meşruiyetinin bulunmadığını kaydederek, "PKK terör örgütünün hayalini gerçekleştiren önemli bir adımdır" dedi.
 
OHAL'i uygulayın
Protokollerin seçimden sonra ortaya çıktığını belirten Vural, "(Şeytanla görüşürüm) diyen kişiye sesleniyorum. Sizde yürek varsa, biraz cesaret varsa, bu protokolleri yerine getireceğim diye taahhütte bulun" diye konuştu. Vural, "OHAL yeni mağduriyetler oluşturur" denildiğini, ancak şu anda asker, polis ve vatandaşın mağdur olduğunu vurguladı.
Oktay Vural, "OHAL'ın gelmesi kimi mağdur edecek? PKK'yı mağdur edecek. OHAL'i kaldırmış Hükümet'in mensubuyum. OHAL'siz bir Türkiye teslim ettik bunlara, şimdi ülke PKK'nın OHAL'ine terkedilmiş durumda. Mağduriyet yaratmayacak şekilde OHAL'i uygulayın. Ey Hükümet; benim hürriyetim üzerinden, milli kimliğim üzerinden sana pazarlama hakkı tanımıyorum. Senin böyle bir yetkin, hakkın ve haddin de yok. Atatürk'ün yırtıp attığı Kürdistan meselesini bugün Atatürk'ün kurduğu bir parti, 'tekrar Türkiye'nin sorunudur' diyorsa, AKP ve CHP'ye oy veren kardeşlerimin hepsinin 'Türkiye nereye götürülmek isteniyor?' diye düşünmesi gerekir" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir