MHP'de kaset skandalı 6 istifa getirdi

Partinin önde gelen 6 ismi daha, partideki görevlerinden istifa edip, milletvekili adaylıklarından çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP genel başkan yardımcıları Osman Çakır, Mehmet Taytak ve Mehmet Ekici ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, partideki görevlerinden, parti üyeliklerinden ve milletvekili adaylıklarından istifa etti.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Samsun Milletvekili Adaylığından istifa ettim" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de açıklamasında, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve parti üyeliğinden, Yozgat milletvekili adaylığından istifa ediyorum. Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başladı."

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise açıklamasında "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği, Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinden, parti üyeliğinden ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ediyorum" dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak'tan geldi. Taytak da genel sekreter yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Ümit Şafak ve Deniz Bölükbaşı, genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylıklarından istifa ettiler.

"Bu çirkin tezgahın arkasındakiler adli soruşturmada ortaya çıkacaktır"

Bölükbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin siyasi varlığına kastetmeyi amaçlayan bir internet sitesinde şahsını da hedef alan iddiaların yeraldığını bildirdi.

Deniz Bölükbaşı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu iftira ve tehditlerle ilgili olarak adli makamlar soruşturma başlatmıştır.

12 Haziran 2011 seçimlerine gidilen süreçte bu tezgah ve sahte suçlamalar vesilesiyle MHP'ye zarar verecek tartışmalara hiçbir şekilde yer bırakmamak düşüncesiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerimden ve milletvekili adaylığından istifa etmiş bulunuyorum.

Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır.

Türkiye'nin millet ve devlet olarak karşı karşıya bulunduğu beka sorunlarının ve ihanet kuşatmasının giderek ağırlaştığı bugünkü nazik dönemde Türk milletinin yegane gelecek ümidi Milliyetçi Hareket Partisidir.

Türk Milletinin 12 Haziran;da bu hain suikastı boşa çıkaracağına ve Türkiye'nin milli birliğinin temel harcı ve teminatı olan Milliyetçi Harekete sahip çıkacağına eminim."

Bu konularda ilginizi çekebilir