MHP'den 7/24 çağrı merkezi

Bahçeli, 444 6 647 (MHP) numaralı çağrı merkezinin 7 gün 24 saat ücretsiz aranabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçmenlerle partisinin etkileşimini artırmak için "444 6 647 (MHP)" numaralı çağrı merkezini devreye soktuklarını ve 7 gün 24 saat ücretsiz aranabileceğini bildirdi.

Bahçeli, parti genel merkezinde çağrı merkezinin açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, 12 Haziran'daki milletvekili genel seçimlerinin hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Partisinin seçim çalışmalarına 1 Ekim 2010'da başladığını anımsatan Bahçeli, bu kapsamda bugün de çağrı merkezinin açılışını yaptıklarını söyledi.

Bahçeli, merkezde bilgisayar aracılığıyla saatte 5 bin kişiye telefonla bilgi verilebileceğini, anket düzenlenebileceğini ve kamuoyu yoklamaları yapılabileceğini belirtti. 38 kişinin görev yaptığı merkezde saatte 2 bin 500 kişinin dilek, şikayet ve önerilerinin alınabilmesinin de mümkün olduğunu anlatan Bahçeli, merkezi arayanların yolsuzlukları ihbar edebileceğini, miting, toplantı ve sempozyum gibi etkinlikler ile seçim beyannamesi hakkında bilgi alabileceğini, Başkanlık Divanı üyeleriyle görüşebileceklerini kaydetti.

Devlet Bahçeli, çağrı merkezinin sadece seçime kadar değil, seçimden sonra da çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

"Haberal'la ilgili milletvekilliği teklifi söz konusu olmadı"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, "milletvekili seçimleri ve Mehmet Haberal'ın MHP'den adaylığı" ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, "MHP'nin yargıda bulunan ve sürekli gündemde tutulan Mehmet Haberal ile ilgili herhangi bir milletvekilliği teklifi söz konusu olmamıştır" dedi.

Devlet Bahçeli, bir gazetecinin "Ülkücü camiadan bilinen bazı isimlerinden AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağına" ilişkin haberleri nasıl değerlendirdiği sorusuna "Ülkücü, Milliyetçi Hareket'te olur" yanıtını verdi.

Bahçeli, bir başka soru üzerine aday belirlerken 2007 seçimlerinde olduğu gibi "MHP'nin aday adaylığı özelliğini taşımayan hiçbir kimse aday olamayacak" derken, çağrı merkezi konuşmalarının dinlenmesine karşı önlem alınıp alınmadığına ilişkin bir soruya da "Hayır, kolaylık sağlıyoruz, isteyen istediği gibi dinler" ifadesini kullandı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir