MHP'den Başbakan'a sert yanıt

Vural, Başbakan'ın kafasının tasının içinde ne var bilmiyorum, ama bizim ruhumuzda, beynimizde, kalbimizde bu milletten başka sevdamız yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR- MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Sayın Başbakan yine 'MHP'nin kafatası milliyetçisi' olduğunu söylemiştir. Sayın Başbakanın kafasının tasının içinde ne var bilmiyorum, neyle doldurmuş bilmiyorum, ama bizim ruhumuzda, beynimizde, kalbimizde bu milletten başka sevdamız yok" dedi.

MHP İl Başkanlığında basın açıklaması yapan Vural, hükümetin sivil toplum kuruluşlarına, medyaya, sendikalara baskı yaptığını, kullandıkları baskı yönteminin bile anayasa değişikliğine "hayır" demek için yeterli sebep olduğunu savundu.

AK Parti'nin Bilecik'te bir minibüsü kampanya kapsamında giydirdiğini ifade eden Vural, "Rahmetli Başbuğ'un da resmini kendi partilerinin minibüsüne koyup 'Onlar da evet diyorlar' diyorlar. Siyasi soyka bunlar. Rahmetli olmuş insanların siyaset elbiselerini bugün giyiyorlar. Kendilerinin siyaset elbisesini bıraktılar. Rahmetli Özal, Menderes, Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu da var. Böyle bir utanmazlık olur mu? Vatandaşımızı aldatıp kandırmaktan başka amaçları yok" dedi.

AK Parti ve CHP'nin, başörtüsünün üzerinden elini çekmesi gerektiğini savunan Vural, başörtüsü konusunun afişlerde kullanıldığını, siyaset malzemesi yapıldığını, bu durumu MHP'nin kabul edemeyeceğini dile getirdi.

Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşın nemasını ödediğini söylediğini ifade ederek, "O konuyla ilgili kanunu çıkaran biziz. Sen 13,5 katrilyonu ödedin, ama bu nema sahibi çalışanların 10 katrilyon parasını da iç ettin. Sayıştay raporlarında da bu kayıt altına alındı" diye konuştu.

"MHP tabanına fitne uzatıyor"

'Ben İstanbul'a gelmedim, Konstantinapolis'e geldim' diyen

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, Musa Anter'in ismini andığını dile getiren Oktay Vural, "Peki Kürdistan'ı Kurtarma Cemiyetini kuran bir kimsenin adını niye anma ihtiyacı duyuyorsun, işte böyle bir siyaset anlayışı ülkücülere, MHP tabanına fitne uzatıyor" dedi.

Erdoğan ve hükümet üyelerinin müzik grubu U2 ile çok ilgili olduğunu da kaydeden Vural, konuşmasına şöyle devam etti:

"Herhalde rock festivallerine katılıyorlar. Bir zamanlar bu festivale katılırken sevgili gençlerimiz Başbakan geçerken işaret yapmıştı, bunu da bozkurt işareti sanıp içeri atmıştı. Meğer bunlar gerçekten U2 izliyormuş. Bunlar heavy metalci herhalde. U2 solisti Bono diyor ki, 'Ben İstanbul'a gelmedim, Konstantinapolis'e geldim' ve Başbakan iki saat bununla görüşüyor, gık yok biliyor musunuz? Bülent Arınç da çok meraklıymış, can atıyormuş buna gitmeye herhalde sürekli izliyor. Türk kültürüne neden bu kadar yabancı oldukları da anlaşılıyor ama 'Konstantinapolis'e geldim' diyen bir solisti Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ağırlıyor ve bakanları bununla ilgili eşlik ediyorsa, Başbakan Yardımcısı onun konserine gitmek için can atıyorsa düşünmemiz lazım."

Oktay Vural hükümetin vatandaşa anayasa değişikliğini dayattığını, bunun da İmralı canisine, teröristlere, eski Marksistlere kapı açacağını savundu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir