MHP'den fezlekeler için toplanma çağrısı

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Meclis Başkanı, fezlekelerle ilgili milletvekillerinin gerekli incelemeyi yapabileceğini açıklamalıdır. Bu konuda müracaatım olacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski 4 bakan hakkındaki fezlekelerin, milletvekilleri tarafından incelenmesinin sağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda müracaatının olacağını söyledi.

Gül'ün DDK görevlendirmesini değerlendirdi

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK)  harekete geçirmesini "dostlar alışverişte görsün" diye değerlendirdi.

"Atı alan Üsküdar'ı geçmiştir" diyen Vural, Cumhurbaşkanı'nın, "devlet kurumlarının uyumlu çalışması, veto" gibi yetkilerini kullanmadığını ifade etti. Vural, "Cumhurbaşkanı, HSYK, internet yasasını Anayasa'ya aykırı olduğunu bile bile onayladı. Kendisine verilen yetkileri kullanmayan Cumhurbaşkanı, herhalde kamuoyunda kendisine yönelen tepkileri aza indirmek amacıyla DDK'yı görevlendirmiştir. Buradan bir netice çıkması mümkün değildir" diye konuştu.

"Fezlekelerin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi"

"4 bakan hakkındaki fezlekelerin başına gelen, pişmiş tavuğun başına gelmedi" ifadesini kullanan Vural, şunları söyledi:

"Milletle alay ediyorsunuz. Adalet Bakanı Bozdağ, bu fezlekeler sana gönderildiği zaman bir buçuk ay niye beklettin? Eski gönderilen fezlekeyi de yeni gönderilen fezlekeyi de açıklayın kamuoyuna. Hangi delillerin karartılması için fırsat verildiğini millet görsün. 30 klasörden bahsediliyordu şimdi 11 klasörden bahsediliyor. İki fezleke arasındaki değişiklikler nelerdir? Millet bunu öğrenmek istiyor. Herhalde mükemmelleştirdiler bu fezlekeleri. Yüreğiniz varsa bundan önce gönderilen fezlekeleri ve eklerini kamuoyuna açıklayın"

"En iyi oyuncu Oscarı da 'eli uzun adam'a gitmiştir"

Pazar günü, ismiyle dikkati çeken "12 Yıllık Esaret" filminin Oscarı kazandığını belirten Vural, "Bakıldığı zaman medya, iş adamı, yargı esir. Oscar alan bu filmden bile iyi kurgulanan AKP'nin 12 yıllık uzun metrajlı filmini izliyoruz. En iyi rüşvet, en iyi yolsuzluk, en iyi soygun, en iyi hırsızlık, en iyi bölücülük, en iyi hakaret, en iyi iftira dallarında bütün Oscarları almayı fazlasıyla hak etmiştir. Tebrik ediyorum. En iyi oyuncu Oscarı da 'eli uzun adam'a gitmiştir" ifadelerini kullandı.

"İstersen Zarraf'ı da ekonomi bakanı olarak atarsın"

17 Aralık ile ilgili son tahliyelerin ardından, Başbakan'a atfen, "Bir lokma dağıtmadığı kaldı" diyen Vural, "Bu tahliyeler için 'hak yerini buldu' diyorsan, o zaman bu bakanları da tekrar bakan yapman şart oldu. Yakışır. İstersen Zarraf'ı da ekonomi bakanı olarak dışarıdan atarsın" diye konuştu.

"MİLGEM ve yargıya müdahale" ile ilgili Başbakan'ın "tapeleri itiraf ettiğini" öne süren Vural, "(Benim değil) diyemiyor. Hepsini yapmış, 'ayarlayın' diyor. Şimdi de bunlara 'benim görevim' diyor. Senin nereden görevin olacak? İnci Baba'yı geçmişsin, devlet mi yönetiyorsun, ihale ayarlamakla mı meşgulsün? Bu ihaleleri yapan devletin kurumları yok mu? Bu konuşmaların sana ait olduğunu itiraf ediyorsun. Bilal mi montaj, senin sesin mi montaj? Yargıya, ihalelere, medyaya müdahale yetkisini sana kim veriyor? Niye test ettirmiyorsun bu konuşmaları? Yüreğin yetmiyor değil mi? Bence 'İhaleye fesat karıştırma'nın ismi 'ihaleye Tayyip karıştırmak' olarak değiştirilmeli" dedi.

"Vatandaşın evini barkını yıkıyorsunuz, sen kaçak inşaat yapacaksın"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, bazı ses kayıtları iddialarıyla ilgili "Başbakan'ın böyle ihale tezgahlarına girmesi utanç verici. Başbakan parayı ve doları seviyor, Başbakan yeşili seviyor" ifadesini kullandı.

 TBMM'ye gelmesinin engellendiğini öne sürdü

TBMM'ye gönderilen fezlekelerle ilgili bir soru üzerine, seçimden önce bunları görüştürebilecekleri bir mekanizma olmadığını beliren Vural, seçimden önce fezlekelerin TBMM'ye gelmesinin engellendiğini öne sürdü.

Bir gazetecinin,  "Yargıtay imamını arıyorlardı" sözlerine, Vural, "Bu da baş imam herhalde" karşılığını verdi.

Yeni yapılan Başbakanlık binasıyla ilgili verilen mahkeme kararına ilişkin Başbakan'ın açıklamalarının anımsatılması üzerine Vural, "Ali kıran baş kesen. Vatandaşın evini barkını yıkıyorsunuz, sen kaçak inşaat yapacaksın,  yargı kararı var, 'buna uymuyorum' diyor. Tuz koktu. Başbakan artık gerçekten yoldan çıkmış vaziyette" diye konuştu.

Meclis olağanüstü toplansın

Vural, fezlekelerle ilgili bir başka soru üzerine, "Bunlar artık TBMM'nin malıdır. Artık bunlar Türk milletinin malıdır. Kimse bunu saklayamaz. Meclis Başkanı, milletvekillerinin gerekli incelemeyi yapabileceğini açıklamalıdır. Usul incelemenin ardından bunları görmek için müracaatım olacak" dedi.

Fezlekelerin Genel Kurul'da bilgiye sunulmadan incelenebileceğini düşündüğünü ifade eden Vural, "Çünkü bu gibi konuları bekletmek doğru değildir. Bu incelemeyi engellemek, bu konunun milletten saklanması amacını taşır" diye konuştu.

Vural, bir başka soru üzerine, "Meclis Başkanı, Meclis'i ivedilikle toplantıya çağırsın, bu fezlekeler bilgiye sunulsun, sonra yargı yolu açılsın, iddialar ortaya gelsin. Meclis Başkanı bunu temin etmelidir" dedi.